FLITS-campagne beloont leerlingen die ook in de winter te voet gaan of de fiets nemen

 FLITS-campagne beloont leerlingen die ook in de winter te voet gaan of de fiets nemen

In een groot aantal Vlaamse basisscholen start maandag de FLITS-campagne, die duurzame verplaatsingen en verantwoord verkeersgedrag stimuleert. Het is de bedoeling om kinderen die ook in de winter te voet of met de fiets naar school gaan, te belonen. De campagne is een initiatief van de Voetgangersbeweging en kadert in hun Octopusplan.

"Tijdens de wintermaanden is er een verdubbeling van het aantal autoverplaatsingen van en naar school. Slechts 25 procent van de kinderen gaat tijdens deze periode te voet of met de fiets naar school. Het Octopusplan wil met FLITS een tegenbeweging op gang brengen.", zeggen de organisatoren. Meer dan 1.000 scholen nemen deel aan de campagne. Daarnaast gaan er ook 35 FLITS-teams op pad, die zich zullen opstellen op kruispunten en strategische plaatsen waar veel kinderen op weg naar school voorbijkomen en hen een beloning geven voor hun duurzaam verplaatsingsgedrag. Men hoopt op die manier het autoverkeer tijdens de wintermaanden terug te dringen en zo de veiligheid aan de schoolpoorten te verhogen.

De campagne gaat net na de herfstvakantie (maandag 9 november) van start, en loopt tot de krokusvakantie. 

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u