FLITS-campagne beloont leerlingen die ook in de winter te voet gaan of de fiets nemen

 FLITS-campagne beloont leerlingen die ook in de winter te voet gaan of de fiets nemen

In een groot aantal Vlaamse basisscholen start maandag de FLITS-campagne, die duurzame verplaatsingen en verantwoord verkeersgedrag stimuleert. Het is de bedoeling om kinderen die ook in de winter te voet of met de fiets naar school gaan, te belonen. De campagne is een initiatief van de Voetgangersbeweging en kadert in hun Octopusplan.

"Tijdens de wintermaanden is er een verdubbeling van het aantal autoverplaatsingen van en naar school. Slechts 25 procent van de kinderen gaat tijdens deze periode te voet of met de fiets naar school. Het Octopusplan wil met FLITS een tegenbeweging op gang brengen.", zeggen de organisatoren. Meer dan 1.000 scholen nemen deel aan de campagne. Daarnaast gaan er ook 35 FLITS-teams op pad, die zich zullen opstellen op kruispunten en strategische plaatsen waar veel kinderen op weg naar school voorbijkomen en hen een beloning geven voor hun duurzaam verplaatsingsgedrag. Men hoopt op die manier het autoverkeer tijdens de wintermaanden terug te dringen en zo de veiligheid aan de schoolpoorten te verhogen.

De campagne gaat net na de herfstvakantie (maandag 9 november) van start, en loopt tot de krokusvakantie. 

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u