FLITS-campagne beloont leerlingen die ook in de winter te voet gaan of de fiets nemen

 FLITS-campagne beloont leerlingen die ook in de winter te voet gaan of de fiets nemen

In een groot aantal Vlaamse basisscholen start maandag de FLITS-campagne, die duurzame verplaatsingen en verantwoord verkeersgedrag stimuleert. Het is de bedoeling om kinderen die ook in de winter te voet of met de fiets naar school gaan, te belonen. De campagne is een initiatief van de Voetgangersbeweging en kadert in hun Octopusplan.

"Tijdens de wintermaanden is er een verdubbeling van het aantal autoverplaatsingen van en naar school. Slechts 25 procent van de kinderen gaat tijdens deze periode te voet of met de fiets naar school. Het Octopusplan wil met FLITS een tegenbeweging op gang brengen.", zeggen de organisatoren. Meer dan 1.000 scholen nemen deel aan de campagne. Daarnaast gaan er ook 35 FLITS-teams op pad, die zich zullen opstellen op kruispunten en strategische plaatsen waar veel kinderen op weg naar school voorbijkomen en hen een beloning geven voor hun duurzaam verplaatsingsgedrag. Men hoopt op die manier het autoverkeer tijdens de wintermaanden terug te dringen en zo de veiligheid aan de schoolpoorten te verhogen.

De campagne gaat net na de herfstvakantie (maandag 9 november) van start, en loopt tot de krokusvakantie. 

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u