Files bereiken in Duitsland record van 980.000 kilometer in 2014‏

 Files bereiken in Duitsland record van 980.000 kilometer in 2014‏

In Duitsland waren er in 2014 475.000 verkeersopstoppingen, die zich uitstrekten over een record van 980.000 kilometer, zo heeft de Duitse autoclub ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) vrijdag gemeld. De files duurden volgens ADAC 285.000 uur, de langste duur in 32 jaar.

Het aantal opstoppingen nam met 15 procent toe, terwijl de lengte van de files met 2,5 procent aangroeide.

ADAC-woordvoerder Andreas Hölzel zei dat de cijfers rechtstreeks verband hielden met de toename van het verkeer op de Duitse wegen.

De ergst getroffen regio's waren Noordrijnland-Westfalen, een dichtbevolkte deelstaat in het westen van het land met veel wegen, en de zuidelijke staten Beieren en Baden-Württemberg. Samen waren ze goed voor 45 procent van de files.

"Vrijdag is de slechtste dag van de week, want dan hebben we zowel pendelaars als weekendverkeer", zei Hölzel. Zaterdag was gemiddeld de beste dag om files te vermijden.

Volgens ADAC tonen de cijfers dat het Duitse wegennet tegen zijn grenzen aanzit qua capaciteit. De wegenbouw hinkt achterop, zegt de vereniging. Van de 2.200 kilometer wegen die in de periode 2001-2015 zou worden aangelegd, was eind 2014 slechts de helft af.

MÜNCHEN 13/02 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u