Files bereiken in Duitsland record van 980.000 kilometer in 2014‏

 Files bereiken in Duitsland record van 980.000 kilometer in 2014‏

In Duitsland waren er in 2014 475.000 verkeersopstoppingen, die zich uitstrekten over een record van 980.000 kilometer, zo heeft de Duitse autoclub ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) vrijdag gemeld. De files duurden volgens ADAC 285.000 uur, de langste duur in 32 jaar.

Het aantal opstoppingen nam met 15 procent toe, terwijl de lengte van de files met 2,5 procent aangroeide.

ADAC-woordvoerder Andreas Hölzel zei dat de cijfers rechtstreeks verband hielden met de toename van het verkeer op de Duitse wegen.

De ergst getroffen regio's waren Noordrijnland-Westfalen, een dichtbevolkte deelstaat in het westen van het land met veel wegen, en de zuidelijke staten Beieren en Baden-Württemberg. Samen waren ze goed voor 45 procent van de files.

"Vrijdag is de slechtste dag van de week, want dan hebben we zowel pendelaars als weekendverkeer", zei Hölzel. Zaterdag was gemiddeld de beste dag om files te vermijden.

Volgens ADAC tonen de cijfers dat het Duitse wegennet tegen zijn grenzen aanzit qua capaciteit. De wegenbouw hinkt achterop, zegt de vereniging. Van de 2.200 kilometer wegen die in de periode 2001-2015 zou worden aangelegd, was eind 2014 slechts de helft af.

MÜNCHEN 13/02 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u