File steeds langer

 File steeds langer

In de eerste zes weken van 2015 is de filelengte op de Belgische snelwegen sterk toegenomen, zo blijkt uit metingen van Touring Mobilis. Dat meldt De Zondag. "In tegenstelling tot begin 2014, werden we in het begin van 2015 al enkele keren geconfronteerd met sneeuwfiles. Ook het aantal structurele files blijft toenemen in 2015", aldus Steven Logghe van Touring.

De zwartste dag van 2015 voor de Belgische automobilisten was zaterdag 24 januari toen er in de ochtend 716 kilometer file stond, veroorzaakt door ijzel en sneeuw.

"Het aantal uren kortere files, filelengte tussen 100 en 250 km, blijft toenemen. De filebarometer gaf gedurende meer dan 95 uur, ofwel bijna vier volle dagen op een periode van anderhalve maand, een filelengte aan van meer dan 100 km. In 2012 was dat nog 66 uur. Aangezien dit de files zijn waar automobilisten dagelijks mee geconfronteerd worden, vormt dit een structureel probleem." 

BRUSSEL 15/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u