File steeds langer

 File steeds langer

In de eerste zes weken van 2015 is de filelengte op de Belgische snelwegen sterk toegenomen, zo blijkt uit metingen van Touring Mobilis. Dat meldt De Zondag. "In tegenstelling tot begin 2014, werden we in het begin van 2015 al enkele keren geconfronteerd met sneeuwfiles. Ook het aantal structurele files blijft toenemen in 2015", aldus Steven Logghe van Touring.

De zwartste dag van 2015 voor de Belgische automobilisten was zaterdag 24 januari toen er in de ochtend 716 kilometer file stond, veroorzaakt door ijzel en sneeuw.

"Het aantal uren kortere files, filelengte tussen 100 en 250 km, blijft toenemen. De filebarometer gaf gedurende meer dan 95 uur, ofwel bijna vier volle dagen op een periode van anderhalve maand, een filelengte aan van meer dan 100 km. In 2012 was dat nog 66 uur. Aangezien dit de files zijn waar automobilisten dagelijks mee geconfronteerd worden, vormt dit een structureel probleem." 

BRUSSEL 15/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u