Fietsster in levensgevaar na botsing in Antwerpen

 Fietsster in levensgevaar na botsing in Antwerpen

Vrijdagavond is een 26-jarige vrouw uit Antwerpen levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval waarbij ze botste met een personenwagen. Zo meldt de Antwerpse politie zaterdag. Eerder op de dag werd een vrouw gewond aangetroffen aan een fietserstunnel. Daar is mogelijk sprake van vluchtmisdrijf van een bromfietser.

De 26-jarige vrouw fietste rond 18.45 uur op het kruispunt van de Alfons De Cockstraat en de Van Peenestraat. De fietsster botste met de linkervoorzijde van een personenwagen, waardoor ze over de motorkap werd geslingerd en op de voorruit terechtkwam.

De vrouw raakte zwaargewond en werd na interventie van een MUG-team naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat het slachtoffer in levensgevaar verkeerde, ten gevolge van een klap tegen het hoofd. De toestand van het slachtoffer is sindsdien niet verslechterd.

Eerder op de dag, om 6.30 uur, vond een getuige een 21-jarige gewonde vrouw aan de Spoorweglaan. Aan de hulpverleners, die haar naar het UZA voerden, kon de vrouw nog vertellen dat ze bij het verlaten van de tunnel door een bromfiets werd aangereden, die vervolgens zou zijn doorgereden.

ANTWERPEN 28/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u