Fietsster in levensgevaar na botsing in Antwerpen

 Fietsster in levensgevaar na botsing in Antwerpen

Vrijdagavond is een 26-jarige vrouw uit Antwerpen levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval waarbij ze botste met een personenwagen. Zo meldt de Antwerpse politie zaterdag. Eerder op de dag werd een vrouw gewond aangetroffen aan een fietserstunnel. Daar is mogelijk sprake van vluchtmisdrijf van een bromfietser.

De 26-jarige vrouw fietste rond 18.45 uur op het kruispunt van de Alfons De Cockstraat en de Van Peenestraat. De fietsster botste met de linkervoorzijde van een personenwagen, waardoor ze over de motorkap werd geslingerd en op de voorruit terechtkwam.

De vrouw raakte zwaargewond en werd na interventie van een MUG-team naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat het slachtoffer in levensgevaar verkeerde, ten gevolge van een klap tegen het hoofd. De toestand van het slachtoffer is sindsdien niet verslechterd.

Eerder op de dag, om 6.30 uur, vond een getuige een 21-jarige gewonde vrouw aan de Spoorweglaan. Aan de hulpverleners, die haar naar het UZA voerden, kon de vrouw nog vertellen dat ze bij het verlaten van de tunnel door een bromfiets werd aangereden, die vervolgens zou zijn doorgereden.

ANTWERPEN 28/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u