Fietsster in levensgevaar na botsing in Antwerpen

 Fietsster in levensgevaar na botsing in Antwerpen

Vrijdagavond is een 26-jarige vrouw uit Antwerpen levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval waarbij ze botste met een personenwagen. Zo meldt de Antwerpse politie zaterdag. Eerder op de dag werd een vrouw gewond aangetroffen aan een fietserstunnel. Daar is mogelijk sprake van vluchtmisdrijf van een bromfietser.

De 26-jarige vrouw fietste rond 18.45 uur op het kruispunt van de Alfons De Cockstraat en de Van Peenestraat. De fietsster botste met de linkervoorzijde van een personenwagen, waardoor ze over de motorkap werd geslingerd en op de voorruit terechtkwam.

De vrouw raakte zwaargewond en werd na interventie van een MUG-team naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat het slachtoffer in levensgevaar verkeerde, ten gevolge van een klap tegen het hoofd. De toestand van het slachtoffer is sindsdien niet verslechterd.

Eerder op de dag, om 6.30 uur, vond een getuige een 21-jarige gewonde vrouw aan de Spoorweglaan. Aan de hulpverleners, die haar naar het UZA voerden, kon de vrouw nog vertellen dat ze bij het verlaten van de tunnel door een bromfiets werd aangereden, die vervolgens zou zijn doorgereden.

ANTWERPEN 28/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u