Fietser levensgevaarlijk gewond bij verkeersongeval in Geetbets

 Fietser levensgevaarlijk gewond bij verkeersongeval in Geetbets

In het Vlaams-Brabantse Geetbets is donderdag een 60-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat meldt het Leuvense parket.

De man stak met zijn rijwiel de IJzerenwegstraat over op de oversteekplaats voor fietsers toen hij aangereden werd door een kleine bestelwagen. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De bestuurder van de wagen, een 59-jarige man uit Geetbets, legde een negatieve adem- en speekseltest af.

Volgens de eerste bevindingen van de deskundige was er ook geen overdreven snelheid in het spel.

LEUVEN 14/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u