Federale overheid beschikt over vier elektrische voertuigen

 Federale overheid beschikt over vier elektrische voertuigen

Op een totaal voertuigenpark bestaande uit 5.946 voertuigen beschikt de federale overheid momenteel slechts over vier elektrische voertuigen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant op een schriftelijke vraag van Vincent Van Quickenborne (Open Vld). In 2012 kocht de federale overheid nog 266 nieuwe wagens, in 2013 waren dat er 104 en in 2014 nog eens 85.

Het totale aantal elektrische wagens in het verkeer in ons land gaat er tot nog toe slechts met mondjesmaat op vooruit. In de loop van 2012 (cijfer vanaf 1 mei) werden er 939 elektrische wagens ingeschreven en in 2013 liep dat aantal terug tot 899. In de loop van 2014 (cijfer tot en met 15 december) werden er 1.626 ingeschreven


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u