E40 dicht in Heverlee na ongeval met vrachtwagens

 E40 dicht in Heverlee na ongeval met vrachtwagens

De snelweg E40 Brussel-Luik is ter hoogte van Heverlee afgesloten na een ongeval afgelopen nacht met twee vrachtwagens. Dat is vernomen van het Vlaams Verkeerscentrum. De hulpdiensten hopen de snelweg in de loop van de ochtend te kunnen vrijmaken.

"Omstreeks 02.00 uur reden twee trekker-opleggers op mekaar vlak na de afrit naar het parkeerterrein in Heverlee. De snelweg werd afgesloten, maar het verkeer kan voorbij via het parkeerterrein", aldus woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Hij bevestigde dat er slachtoffers zijn, maar meer details daarover zijn nog niet bekend.

Omstreeks 06.45 uur was het takelen nog volop aan de gang en was er een kleine file.

BRUSSEL 19/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u