Duitse regering blijft overtuigd van wegentol, ondanks kritiek Jean-Claude Juncker

 Duitse regering blijft overtuigd van wegentol, ondanks kritiek Jean-Claude Juncker

De wet die vanaf 2016 in Duitsland een wegentol voor personenwagens invoert, "is naar onze mening conform het Europees recht tot stand gekomen, na intense en talrijke contacten met het Europese niveau". De woordvoerder van de Duitse regering moest opnieuw de geplande tolheffing verdedigen nadat Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker liet verstaan dat de Commissie van plan is gerechtelijke stappen tegen Duitsland te ondernemen.

De geplande wegentol, die al door het Duitse Parlement is goedgekeurd, kost chauffeurs 130 euro per jaar voor het gebruik van de autosnelwegen. Duitsers zullen hetzelfde bedrag echter terugkrijgen via hun verkeersbelasting, zodat enkel buitenlandse bestuurders de lasten dragen. Jean-Claude Juncker zei in een interview met de Süddeutsche Zeitung dat de Commissie "ernstige" twijfels heeft bij de 'Maut'. "Als hoedster van de verdragen moet de Commissie deze twijfel nu doen opklaren, indien nodig voor het Europees Hof." Het probleem zou zijn dat door deze tolheffing de buitenlandse chauffeurs het slachtoffer worden van discriminatie.

De Duitse regering hield altijd vol dat de tolheffing niet in strijd is met de Europese regels. Minister van Verkeer Alexander Dobrindt, van de Beierse CSU, verdedigt de wet met hart en ziel. De secretaris-generaal van de CSU verklaarde afgelopen weekend meteen dat "het Europa-dat-zich-overal-mee-moeit de burger op de zenuwen werkt". Volgens de Duitse eurocommissaris Günther Oettinger zal de Commissie pas over een inbreukprocedure beslissen als de wet die de tolheffing invoert officieel in werking treedt. Enkel nog de handtekening van president Joachim Gauk ontbreekt nog. "Ik verwacht nog voor de zomer een beslissing.", aldus Oettinger.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u