Duitse regering blijft overtuigd van wegentol, ondanks kritiek Jean-Claude Juncker

 Duitse regering blijft overtuigd van wegentol, ondanks kritiek Jean-Claude Juncker

De wet die vanaf 2016 in Duitsland een wegentol voor personenwagens invoert, "is naar onze mening conform het Europees recht tot stand gekomen, na intense en talrijke contacten met het Europese niveau". De woordvoerder van de Duitse regering moest opnieuw de geplande tolheffing verdedigen nadat Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker liet verstaan dat de Commissie van plan is gerechtelijke stappen tegen Duitsland te ondernemen.

De geplande wegentol, die al door het Duitse Parlement is goedgekeurd, kost chauffeurs 130 euro per jaar voor het gebruik van de autosnelwegen. Duitsers zullen hetzelfde bedrag echter terugkrijgen via hun verkeersbelasting, zodat enkel buitenlandse bestuurders de lasten dragen. Jean-Claude Juncker zei in een interview met de Süddeutsche Zeitung dat de Commissie "ernstige" twijfels heeft bij de 'Maut'. "Als hoedster van de verdragen moet de Commissie deze twijfel nu doen opklaren, indien nodig voor het Europees Hof." Het probleem zou zijn dat door deze tolheffing de buitenlandse chauffeurs het slachtoffer worden van discriminatie.

De Duitse regering hield altijd vol dat de tolheffing niet in strijd is met de Europese regels. Minister van Verkeer Alexander Dobrindt, van de Beierse CSU, verdedigt de wet met hart en ziel. De secretaris-generaal van de CSU verklaarde afgelopen weekend meteen dat "het Europa-dat-zich-overal-mee-moeit de burger op de zenuwen werkt". Volgens de Duitse eurocommissaris Günther Oettinger zal de Commissie pas over een inbreukprocedure beslissen als de wet die de tolheffing invoert officieel in werking treedt. Enkel nog de handtekening van president Joachim Gauk ontbreekt nog. "Ik verwacht nog voor de zomer een beslissing.", aldus Oettinger.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u