Druk verkeer verwacht in kerstvakantie op de wegen richting skigebieden

 Druk verkeer verwacht in kerstvakantie op de wegen richting skigebieden

Voor dit weekend en het laatste weekend van 2015 voorspelt VAB druk verkeer richting de skigebieden in onze buurlanden. Vooral in Duitsland en Oostenrijk moeten vakantiegangers rekening houden met vertragingen. In België worden geen grote problemen verwacht, al zal de avondspits op vrijdag wel vroeger beginnen. Zaterdag 26 december wordt de drukste dag van de kerstvakantie, aangezien heel wat Belgen de kerstdagen doorbrengen met familie en de tweede week op wintersportvakantie gaan. Volgens VAB zal het drukke verkeer zich hoofdzakelijk situeren op de lokale wegen richting de skigebieden.

Touring op zijn beurt verwacht, als het weer niet tegenvalt, geen monsterfiles in Europa. Voor het vertrekkende verkeer begint in België de drukte vanaf vrijdagmiddag 18 december. Op zaterdagochtend 19 december wordt het ook druk richting het zuiden en richting de kust. Voor de rest van de kerstvakantie verwacht men geen problemen voor het vertrek. In Frankrijk wordt het vrij druk met kleinere files richting de Alpen en het zuiden op vrijdag 18 en op zaterdag 19 december. Daarnaast verwacht Touring ook grote verkeersdrukte met files op woensdag 23 en op donderdag 24 december in de omgeving van Parijs. Op andere plaatsen verwacht men geen problemen. In Duitsland wordt het dan weer erg druk tijdens de kerstweek en een beetje rustiger tijdens de nieuwjaarsweek, met uitschieters op vrijdag 18 en op woensdag 23 december. Op zaterdag 19 december kan het druk worden met files in Zwitserland en Oostenrijk. Zaterdag 26 en zondag 27 december zijn rode dagen in Zwitserland voor het vertrek en op zaterdag 26 december is er mogelijkheid tot filevorming in Duitsland en Oostenrijk.

Voor wat de terugkeer betreft, wordt het hoogstwaarschijnlijk op zaterdag 2 en vooral op zondag 3 januari na de middag vrij druk op de Belgische wegen, en meer bepaald op de E40 kust-Brussel en op de E411 Luxemburg-Brussel. In Frankrijk wordt het voor de terugkeerders vooral lastig rijden op zondag 27 december (in de omgeving van Parijs), op zaterdag 2 en op zondag 3 januari (opnieuw in de omgeving van Parijs). In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt het op zaterdag 26 december erg druk voor de terugkeer en voorspelt Touring, net als op zaterdag 2 januari, in de 3 landen richting het noorden de nodige verkeersdrukte met vorming van kleinere files.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u