Druk verkeer verwacht in kerstvakantie op de wegen richting skigebieden

 Druk verkeer verwacht in kerstvakantie op de wegen richting skigebieden

Voor dit weekend en het laatste weekend van 2015 voorspelt VAB druk verkeer richting de skigebieden in onze buurlanden. Vooral in Duitsland en Oostenrijk moeten vakantiegangers rekening houden met vertragingen. In België worden geen grote problemen verwacht, al zal de avondspits op vrijdag wel vroeger beginnen. Zaterdag 26 december wordt de drukste dag van de kerstvakantie, aangezien heel wat Belgen de kerstdagen doorbrengen met familie en de tweede week op wintersportvakantie gaan. Volgens VAB zal het drukke verkeer zich hoofdzakelijk situeren op de lokale wegen richting de skigebieden.

Touring op zijn beurt verwacht, als het weer niet tegenvalt, geen monsterfiles in Europa. Voor het vertrekkende verkeer begint in België de drukte vanaf vrijdagmiddag 18 december. Op zaterdagochtend 19 december wordt het ook druk richting het zuiden en richting de kust. Voor de rest van de kerstvakantie verwacht men geen problemen voor het vertrek. In Frankrijk wordt het vrij druk met kleinere files richting de Alpen en het zuiden op vrijdag 18 en op zaterdag 19 december. Daarnaast verwacht Touring ook grote verkeersdrukte met files op woensdag 23 en op donderdag 24 december in de omgeving van Parijs. Op andere plaatsen verwacht men geen problemen. In Duitsland wordt het dan weer erg druk tijdens de kerstweek en een beetje rustiger tijdens de nieuwjaarsweek, met uitschieters op vrijdag 18 en op woensdag 23 december. Op zaterdag 19 december kan het druk worden met files in Zwitserland en Oostenrijk. Zaterdag 26 en zondag 27 december zijn rode dagen in Zwitserland voor het vertrek en op zaterdag 26 december is er mogelijkheid tot filevorming in Duitsland en Oostenrijk.

Voor wat de terugkeer betreft, wordt het hoogstwaarschijnlijk op zaterdag 2 en vooral op zondag 3 januari na de middag vrij druk op de Belgische wegen, en meer bepaald op de E40 kust-Brussel en op de E411 Luxemburg-Brussel. In Frankrijk wordt het voor de terugkeerders vooral lastig rijden op zondag 27 december (in de omgeving van Parijs), op zaterdag 2 en op zondag 3 januari (opnieuw in de omgeving van Parijs). In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt het op zaterdag 26 december erg druk voor de terugkeer en voorspelt Touring, net als op zaterdag 2 januari, in de 3 landen richting het noorden de nodige verkeersdrukte met vorming van kleinere files.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u