Druk verkeer verwacht in kerstvakantie op de wegen richting skigebieden

 Druk verkeer verwacht in kerstvakantie op de wegen richting skigebieden

Voor dit weekend en het laatste weekend van 2015 voorspelt VAB druk verkeer richting de skigebieden in onze buurlanden. Vooral in Duitsland en Oostenrijk moeten vakantiegangers rekening houden met vertragingen. In België worden geen grote problemen verwacht, al zal de avondspits op vrijdag wel vroeger beginnen. Zaterdag 26 december wordt de drukste dag van de kerstvakantie, aangezien heel wat Belgen de kerstdagen doorbrengen met familie en de tweede week op wintersportvakantie gaan. Volgens VAB zal het drukke verkeer zich hoofdzakelijk situeren op de lokale wegen richting de skigebieden.

Touring op zijn beurt verwacht, als het weer niet tegenvalt, geen monsterfiles in Europa. Voor het vertrekkende verkeer begint in België de drukte vanaf vrijdagmiddag 18 december. Op zaterdagochtend 19 december wordt het ook druk richting het zuiden en richting de kust. Voor de rest van de kerstvakantie verwacht men geen problemen voor het vertrek. In Frankrijk wordt het vrij druk met kleinere files richting de Alpen en het zuiden op vrijdag 18 en op zaterdag 19 december. Daarnaast verwacht Touring ook grote verkeersdrukte met files op woensdag 23 en op donderdag 24 december in de omgeving van Parijs. Op andere plaatsen verwacht men geen problemen. In Duitsland wordt het dan weer erg druk tijdens de kerstweek en een beetje rustiger tijdens de nieuwjaarsweek, met uitschieters op vrijdag 18 en op woensdag 23 december. Op zaterdag 19 december kan het druk worden met files in Zwitserland en Oostenrijk. Zaterdag 26 en zondag 27 december zijn rode dagen in Zwitserland voor het vertrek en op zaterdag 26 december is er mogelijkheid tot filevorming in Duitsland en Oostenrijk.

Voor wat de terugkeer betreft, wordt het hoogstwaarschijnlijk op zaterdag 2 en vooral op zondag 3 januari na de middag vrij druk op de Belgische wegen, en meer bepaald op de E40 kust-Brussel en op de E411 Luxemburg-Brussel. In Frankrijk wordt het voor de terugkeerders vooral lastig rijden op zondag 27 december (in de omgeving van Parijs), op zaterdag 2 en op zondag 3 januari (opnieuw in de omgeving van Parijs). In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt het op zaterdag 26 december erg druk voor de terugkeer en voorspelt Touring, net als op zaterdag 2 januari, in de 3 landen richting het noorden de nodige verkeersdrukte met vorming van kleinere files.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u