Druk verkeer verwacht in kerstvakantie op de wegen richting skigebieden

 Druk verkeer verwacht in kerstvakantie op de wegen richting skigebieden

Voor dit weekend en het laatste weekend van 2015 voorspelt VAB druk verkeer richting de skigebieden in onze buurlanden. Vooral in Duitsland en Oostenrijk moeten vakantiegangers rekening houden met vertragingen. In België worden geen grote problemen verwacht, al zal de avondspits op vrijdag wel vroeger beginnen. Zaterdag 26 december wordt de drukste dag van de kerstvakantie, aangezien heel wat Belgen de kerstdagen doorbrengen met familie en de tweede week op wintersportvakantie gaan. Volgens VAB zal het drukke verkeer zich hoofdzakelijk situeren op de lokale wegen richting de skigebieden.

Touring op zijn beurt verwacht, als het weer niet tegenvalt, geen monsterfiles in Europa. Voor het vertrekkende verkeer begint in België de drukte vanaf vrijdagmiddag 18 december. Op zaterdagochtend 19 december wordt het ook druk richting het zuiden en richting de kust. Voor de rest van de kerstvakantie verwacht men geen problemen voor het vertrek. In Frankrijk wordt het vrij druk met kleinere files richting de Alpen en het zuiden op vrijdag 18 en op zaterdag 19 december. Daarnaast verwacht Touring ook grote verkeersdrukte met files op woensdag 23 en op donderdag 24 december in de omgeving van Parijs. Op andere plaatsen verwacht men geen problemen. In Duitsland wordt het dan weer erg druk tijdens de kerstweek en een beetje rustiger tijdens de nieuwjaarsweek, met uitschieters op vrijdag 18 en op woensdag 23 december. Op zaterdag 19 december kan het druk worden met files in Zwitserland en Oostenrijk. Zaterdag 26 en zondag 27 december zijn rode dagen in Zwitserland voor het vertrek en op zaterdag 26 december is er mogelijkheid tot filevorming in Duitsland en Oostenrijk.

Voor wat de terugkeer betreft, wordt het hoogstwaarschijnlijk op zaterdag 2 en vooral op zondag 3 januari na de middag vrij druk op de Belgische wegen, en meer bepaald op de E40 kust-Brussel en op de E411 Luxemburg-Brussel. In Frankrijk wordt het voor de terugkeerders vooral lastig rijden op zondag 27 december (in de omgeving van Parijs), op zaterdag 2 en op zondag 3 januari (opnieuw in de omgeving van Parijs). In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt het op zaterdag 26 december erg druk voor de terugkeer en voorspelt Touring, net als op zaterdag 2 januari, in de 3 landen richting het noorden de nodige verkeersdrukte met vorming van kleinere files.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u