Dronken man rijdt bromfietser aan en probeert 3 keer vluchtmisdrijf te plegen

 Dronken man rijdt bromfietser aan en probeert 3 keer vluchtmisdrijf te plegen

In Antwerpen raakte dinsdag een bromfietser levensgevaarlijk gewond bij een aanrijding door een wagen. De dronken bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar reed daarbij tegen een ander voertuig. Ook dat volstond blijkbaar niet om de vluchtende man in zijn BMW te stoppen, want hij reed gewoon door. Uiteindelijk kwam de wagen tegen een verlichtingspaal tot stilstand. De bestuurder probeerde nog te voet verder te vluchten en zelfs te liften, maar enkele omstaanders konden hem tegenhouden. Hij werd aangehouden door de politie. Alvorens tot verhoor over te kunnen gaan, lieten ze hem eerst zijn roes uitslapen.

Het incident speelde zich rond 7 uur af op de Groenendaallaan ter hoogte van de afrit Merksem van de Antwerpse ring richting Gent, wat dan ook een lange file veroorzaakte. De afrit was urenlang afgesloten en was pas om 11 uur opnieuw open voor het verkeer. Volgens ooggetuigen reed de dronken bestuurder - hij had 0,69 promille alcohol in het bloed - eerst door het rode licht op de afrit Merksem en reed daar op het kruispunt een bromfietser aan. Het slachtoffer kwam zwaar ten val, liep onder meer een gebroken schouder en bovenarm op en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis afgevoerd. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u