Dronken man rijdt bromfietser aan en probeert 3 keer vluchtmisdrijf te plegen

 Dronken man rijdt bromfietser aan en probeert 3 keer vluchtmisdrijf te plegen

In Antwerpen raakte dinsdag een bromfietser levensgevaarlijk gewond bij een aanrijding door een wagen. De dronken bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar reed daarbij tegen een ander voertuig. Ook dat volstond blijkbaar niet om de vluchtende man in zijn BMW te stoppen, want hij reed gewoon door. Uiteindelijk kwam de wagen tegen een verlichtingspaal tot stilstand. De bestuurder probeerde nog te voet verder te vluchten en zelfs te liften, maar enkele omstaanders konden hem tegenhouden. Hij werd aangehouden door de politie. Alvorens tot verhoor over te kunnen gaan, lieten ze hem eerst zijn roes uitslapen.

Het incident speelde zich rond 7 uur af op de Groenendaallaan ter hoogte van de afrit Merksem van de Antwerpse ring richting Gent, wat dan ook een lange file veroorzaakte. De afrit was urenlang afgesloten en was pas om 11 uur opnieuw open voor het verkeer. Volgens ooggetuigen reed de dronken bestuurder - hij had 0,69 promille alcohol in het bloed - eerst door het rode licht op de afrit Merksem en reed daar op het kruispunt een bromfietser aan. Het slachtoffer kwam zwaar ten val, liep onder meer een gebroken schouder en bovenarm op en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis afgevoerd. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u