Dronken man rijdt bromfietser aan en probeert 3 keer vluchtmisdrijf te plegen

 Dronken man rijdt bromfietser aan en probeert 3 keer vluchtmisdrijf te plegen

In Antwerpen raakte dinsdag een bromfietser levensgevaarlijk gewond bij een aanrijding door een wagen. De dronken bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar reed daarbij tegen een ander voertuig. Ook dat volstond blijkbaar niet om de vluchtende man in zijn BMW te stoppen, want hij reed gewoon door. Uiteindelijk kwam de wagen tegen een verlichtingspaal tot stilstand. De bestuurder probeerde nog te voet verder te vluchten en zelfs te liften, maar enkele omstaanders konden hem tegenhouden. Hij werd aangehouden door de politie. Alvorens tot verhoor over te kunnen gaan, lieten ze hem eerst zijn roes uitslapen.

Het incident speelde zich rond 7 uur af op de Groenendaallaan ter hoogte van de afrit Merksem van de Antwerpse ring richting Gent, wat dan ook een lange file veroorzaakte. De afrit was urenlang afgesloten en was pas om 11 uur opnieuw open voor het verkeer. Volgens ooggetuigen reed de dronken bestuurder - hij had 0,69 promille alcohol in het bloed - eerst door het rode licht op de afrit Merksem en reed daar op het kruispunt een bromfietser aan. Het slachtoffer kwam zwaar ten val, liep onder meer een gebroken schouder en bovenarm op en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis afgevoerd. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u