Dronken buschauffeur vervoert zonder vergunning feestvierders in Sint-Niklaas

 Dronken buschauffeur vervoert zonder vergunning feestvierders in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een buschauffeur die op weg was met feestvierders betrapt onder invloed van alcohol. De man had ook geen vergunning, meldt de lokale politie.

De politie van Sint-Niklaas controleerde in de nacht van zaterdag op zondag tussen 20 en 4 uur 1.072 automobilisten op drie verschillende locaties. Aan de Prins Boudewijnlaan werd een buschauffeur aan de kant gezet. De man was op weg met feestvierders, maar had zelf gedronken. Hij was ook niet in orde met de tachograaf en reed zonder vergunning. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. De feestvierders gingen met de taxi naar huis, zegt de lokale politie.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u