Drie lichtgewonden bij verkeersongeval na vermoedelijke straatrace in Tienen

 Drie lichtgewonden bij verkeersongeval na vermoedelijke straatrace in Tienen

Bij een verkeersongeval op de Sint-Truidersteenweg in Tienen zijn zaterdagavond drie personen lichtgewond geraakt. Vermoed wordt dat een straatrace aan de oorzaak van het ongeval ligt, maar verder onderzoek moet daarover meer duidelijkheid brengen. Dat meldt het Leuvense parket zondag.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond omstreeks 21.30 uur. Twee wagens reden er naast elkaar toen een van die wagens een derde voertuig aantikte. Dat derde voertuig kwam door de botsing in de gracht terecht en beide inzittenden, waaronder een vrouw met een handicap, moesten door de brandweer uit hun hachelijke positie bevrijd worden. Beiden werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Ook de bestuurder van het aanrijdende voertuig, die na de aanrijding gestopt was, raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De man legde wel een positieve ademtest af en zag zijn rijbewijs minstens tijdelijk ingetrokken worden.

LEUVEN 30/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u