Drie lichtgewonden bij verkeersongeval na vermoedelijke straatrace in Tienen

 Drie lichtgewonden bij verkeersongeval na vermoedelijke straatrace in Tienen

Bij een verkeersongeval op de Sint-Truidersteenweg in Tienen zijn zaterdagavond drie personen lichtgewond geraakt. Vermoed wordt dat een straatrace aan de oorzaak van het ongeval ligt, maar verder onderzoek moet daarover meer duidelijkheid brengen. Dat meldt het Leuvense parket zondag.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond omstreeks 21.30 uur. Twee wagens reden er naast elkaar toen een van die wagens een derde voertuig aantikte. Dat derde voertuig kwam door de botsing in de gracht terecht en beide inzittenden, waaronder een vrouw met een handicap, moesten door de brandweer uit hun hachelijke positie bevrijd worden. Beiden werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Ook de bestuurder van het aanrijdende voertuig, die na de aanrijding gestopt was, raakte lichtgewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De man legde wel een positieve ademtest af en zag zijn rijbewijs minstens tijdelijk ingetrokken worden.

LEUVEN 30/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u