Door politie achtervolgde en gecrashte motorrijder in Hasselt kan ontkomen

 Door politie achtervolgde en gecrashte motorrijder in Hasselt kan ontkomen

Een motorrijder die dinsdagnamiddag door politie Limburg Regio Hoofdstad achtervolgd werd en tegen een combi crashte, is kunnen ontkomen. Op het kruispunt van de Kuringersteenweg met de grote ring kwam de motorfiets onder een combi terecht. De man sprong recht en stapte in een voertuig. Dinsdagavond was de man nog altijd niet aangetroffen.

De politieachtervolging ging van start, nadat een ploeg gezien had hoe de motorrijder verschillende verkeersinbreuken had begaan. Hij negeerde onder meer een rood verkeerslicht en reed over een busstrook. Op het kruispunt van de grote ring schoof de verdachte met de motorfiets tot tegen een dienstvoertuig van de politie. Hij sprong echter recht en slaagde erin in een voertuig te springen, waarna hij voorlopig uit handen van de politie wist te blijven.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u