Door politie achtervolgde en gecrashte motorrijder in Hasselt kan ontkomen

 Door politie achtervolgde en gecrashte motorrijder in Hasselt kan ontkomen

Een motorrijder die dinsdagnamiddag door politie Limburg Regio Hoofdstad achtervolgd werd en tegen een combi crashte, is kunnen ontkomen. Op het kruispunt van de Kuringersteenweg met de grote ring kwam de motorfiets onder een combi terecht. De man sprong recht en stapte in een voertuig. Dinsdagavond was de man nog altijd niet aangetroffen.

De politieachtervolging ging van start, nadat een ploeg gezien had hoe de motorrijder verschillende verkeersinbreuken had begaan. Hij negeerde onder meer een rood verkeerslicht en reed over een busstrook. Op het kruispunt van de grote ring schoof de verdachte met de motorfiets tot tegen een dienstvoertuig van de politie. Hij sprong echter recht en slaagde erin in een voertuig te springen, waarna hij voorlopig uit handen van de politie wist te blijven.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u