Donderdag nieuwe flitsmarathon

 Donderdag nieuwe flitsmarathon

Donderdag houden de federale politie en sommige lokale politiezones opnieuw een flitsmarathon. Bedoeling van de grootschalige actie, die 24 uur zal duren, is om zoveel mogelijk voertuigen te controleren op overdreven snelheid. De flitsmarathon valt binnen de boeteloze week van het gemeenschappelijk vakbondsfront.

VSOA Politie, NSPV, ACV Politie en ACOD hebben alle personeelsleden opgeroepen om een week lang "eerder verkeersopvoedkundig en minder repressief op te treden". Ze deden dit om aandacht te krijgen voor het moeilijke pensioendossier en de bescherming van het statuut. Voor donderdag is er een staking gepland voor alle personeelsleden die ingezet worden voor het flitsen van voertuigen.

Het is op voorhand moeilijk in te schatten hoeveel agenten zullen meestaken, maar de vakbonden verwachten dat de actiebereidheid groot is. "Bij de vorige stakingsactie tijdens de flitsmarathon deed ongeveer de helft van de personeelsleden mee aan de staking, en we verwachten dat dat deze keer ongeveer hetzelfde zal zijn", aldus Vincent Houssin van VSOA.

Op donderdag 16 april nam de federale politie ook al deel aan de Europese flitsmarathon, die in 22 Europese landen, waaronder België, Nederland, Duitsland en Luxemburg, plaatsvond. Toen werden meer dan 30.000 voertuigen gecontroleerd en werden 1.222 processen-verbaal en onmiddellijke inningen opgesteld.

BRUSSEL 22/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u