Dodentol na ongeval met zangeressen in Swaziland loopt op tot 65

 Dodentol na ongeval met zangeressen in Swaziland loopt op tot 65

In Swaziland is de dodentol van het verkeersongeval met een halfopen vrachtwagen vol meisjes vrijdagavond opgelopen tot 65. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Swaziland Solidarity Network. De meisjes waren onderweg naar een traditioneel feest waarbij meisjes voor de koning dansen toen de vrachtwagen die hen vervoerde, botste.

Lokale media spreken van dertien doden, maar het is moeilijk om meer informatie te verkrijgen. In Swaziland, een klein koninkrijk tussen Zuid-Afrika en Mozambique dat geregeerd wordt door een absolute vorst, is er censuur.

"De autoriteiten willen niets over het ongeval bekendmaken. Ze willen dat de mensen denken dat het om een klein ongevalletje ging zodat het feest van de koning gewoon kan doorgaan", zegt Lucky Lukhele, de woordvoerder van de mensenrechtenorganisatie.

De dans voor de koning in Swaziland, die maandag zou plaatsvinden, is een jaarlijkse traditie. Duizenden meisjes en jonge vrouwen dansen halfnaakt voor de koning en die kiest soms een nieuwe vrouw. De huidige koning, de 47-jarige Mswati III, zou dertien tot vijftien verschillende vrouwen hebben.

"We vragen dat de dans wordt afgelast. We richten ons tot het geweten van de koning, als daar nog iets van over is. Hij moet wat menselijkheid tonen en de dans vervangen door een nationale gebedsdienst", zegt Lukhele.

MBABANE 30/08 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u