Dodentol na ongeval met zangeressen in Swaziland loopt op tot 65

 Dodentol na ongeval met zangeressen in Swaziland loopt op tot 65

In Swaziland is de dodentol van het verkeersongeval met een halfopen vrachtwagen vol meisjes vrijdagavond opgelopen tot 65. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Swaziland Solidarity Network. De meisjes waren onderweg naar een traditioneel feest waarbij meisjes voor de koning dansen toen de vrachtwagen die hen vervoerde, botste.

Lokale media spreken van dertien doden, maar het is moeilijk om meer informatie te verkrijgen. In Swaziland, een klein koninkrijk tussen Zuid-Afrika en Mozambique dat geregeerd wordt door een absolute vorst, is er censuur.

"De autoriteiten willen niets over het ongeval bekendmaken. Ze willen dat de mensen denken dat het om een klein ongevalletje ging zodat het feest van de koning gewoon kan doorgaan", zegt Lucky Lukhele, de woordvoerder van de mensenrechtenorganisatie.

De dans voor de koning in Swaziland, die maandag zou plaatsvinden, is een jaarlijkse traditie. Duizenden meisjes en jonge vrouwen dansen halfnaakt voor de koning en die kiest soms een nieuwe vrouw. De huidige koning, de 47-jarige Mswati III, zou dertien tot vijftien verschillende vrouwen hebben.

"We vragen dat de dans wordt afgelast. We richten ons tot het geweten van de koning, als daar nog iets van over is. Hij moet wat menselijkheid tonen en de dans vervangen door een nationale gebedsdienst", zegt Lukhele.

MBABANE 30/08 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u