Dodelijk ongeval Vleteren - Bestuurder viel wellicht in slaap

 Dodelijk ongeval Vleteren - Bestuurder viel wellicht in slaap

Het verkeersongeval waarbij in het West-Vlaamse Vleteren twee dodelijke slachtoffers vielen, gebeurde vermoedelijk op een moment dat de bestuurder even indommelde. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Ieper. De jongeman reed niet te snel en was niet onder invloed.

Het ongeval gebeurde rond 6.30 uur langs de N8 ter hoogte van Vleteren. Een wagen met vier 20-jarige inzittenden raakte van de weg af en belandde tegen een boom. Voor de passagier vooraan en één van de passagiers achteraan kwam alle hulp te laat. Zij overleden ter plaatse aan hun verwondingen. De andere passagier werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de wagen bleef ongedeerd, maar verkeerde wel in shock.

De Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Die kwam tot de conclusie dat de wagen niet te snel reed. Bovendien legde de bestuurder een negatieve ademtest af. Vermoedelijk was de jongeman vlak voor het ongeval even in slaap gesukkeld. Toen hij daardoor een boordsteen raakte, zou hij aan het stuur getrokken hebben.

VLETEREN 29/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u