Dodelijk ongeval Vleteren - Bestuurder viel wellicht in slaap

 Dodelijk ongeval Vleteren - Bestuurder viel wellicht in slaap

Het verkeersongeval waarbij in het West-Vlaamse Vleteren twee dodelijke slachtoffers vielen, gebeurde vermoedelijk op een moment dat de bestuurder even indommelde. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Ieper. De jongeman reed niet te snel en was niet onder invloed.

Het ongeval gebeurde rond 6.30 uur langs de N8 ter hoogte van Vleteren. Een wagen met vier 20-jarige inzittenden raakte van de weg af en belandde tegen een boom. Voor de passagier vooraan en één van de passagiers achteraan kwam alle hulp te laat. Zij overleden ter plaatse aan hun verwondingen. De andere passagier werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de wagen bleef ongedeerd, maar verkeerde wel in shock.

De Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Die kwam tot de conclusie dat de wagen niet te snel reed. Bovendien legde de bestuurder een negatieve ademtest af. Vermoedelijk was de jongeman vlak voor het ongeval even in slaap gesukkeld. Toen hij daardoor een boordsteen raakte, zou hij aan het stuur getrokken hebben.

VLETEREN 29/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u