Dodelijk ongeval Vleteren - Bestuurder viel wellicht in slaap

 Dodelijk ongeval Vleteren - Bestuurder viel wellicht in slaap

Het verkeersongeval waarbij in het West-Vlaamse Vleteren twee dodelijke slachtoffers vielen, gebeurde vermoedelijk op een moment dat de bestuurder even indommelde. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Ieper. De jongeman reed niet te snel en was niet onder invloed.

Het ongeval gebeurde rond 6.30 uur langs de N8 ter hoogte van Vleteren. Een wagen met vier 20-jarige inzittenden raakte van de weg af en belandde tegen een boom. Voor de passagier vooraan en één van de passagiers achteraan kwam alle hulp te laat. Zij overleden ter plaatse aan hun verwondingen. De andere passagier werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de wagen bleef ongedeerd, maar verkeerde wel in shock.

De Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Die kwam tot de conclusie dat de wagen niet te snel reed. Bovendien legde de bestuurder een negatieve ademtest af. Vermoedelijk was de jongeman vlak voor het ongeval even in slaap gesukkeld. Toen hij daardoor een boordsteen raakte, zou hij aan het stuur getrokken hebben.

VLETEREN 29/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u