Dodelijk ongeval aan spoorwegovergang in Balegem

 Dodelijk ongeval aan spoorwegovergang in Balegem

Aan de spoorwegovergang van Balegem, deelgemeente van Oosterzele (Oost-Vlaanderen), heeft zich donderdag omstreeks 13.30 uur een persoonsongeval voorgedaan. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Een persoon werd aangereden door een trein en kwam daarbij om het leven.

"Om 16.15 uur werd een tweede spoor weer in gebruik genomen", aldus Frédéric Petit van Infrabel. "Er zullen nog gevolgvertragingen van ongeveer een kwartier zijn. Die zullen duren tot het einde van de avondspits."

Een persoon was om 13.30 uur aangereden aan de overweg van de Apostelstraat in Balegem door een trein die onderweg was van Geraardsbergen naar Gent Sint-Pieters. De circa 50 passagiers aan boord van de trein werden rond 14.30 uur geëvacueerd in Moorslede en werden vandaar met een bus weggebracht naar hun bestemmingen.

Vermoedelijk zou het ongeval te wijten zijn aan een wanhoopsdaad, maar onderzoek door het gerecht moet daarover uitsluitsel brengen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website zelfmoord1813.be.

BRUSSEL 17/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u