Dodelijk ongeval aan spoorwegovergang in Balegem

 Dodelijk ongeval aan spoorwegovergang in Balegem

Aan de spoorwegovergang van Balegem, deelgemeente van Oosterzele (Oost-Vlaanderen), heeft zich donderdag omstreeks 13.30 uur een persoonsongeval voorgedaan. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Een persoon werd aangereden door een trein en kwam daarbij om het leven.

"Om 16.15 uur werd een tweede spoor weer in gebruik genomen", aldus Frédéric Petit van Infrabel. "Er zullen nog gevolgvertragingen van ongeveer een kwartier zijn. Die zullen duren tot het einde van de avondspits."

Een persoon was om 13.30 uur aangereden aan de overweg van de Apostelstraat in Balegem door een trein die onderweg was van Geraardsbergen naar Gent Sint-Pieters. De circa 50 passagiers aan boord van de trein werden rond 14.30 uur geëvacueerd in Moorslede en werden vandaar met een bus weggebracht naar hun bestemmingen.

Vermoedelijk zou het ongeval te wijten zijn aan een wanhoopsdaad, maar onderzoek door het gerecht moet daarover uitsluitsel brengen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website zelfmoord1813.be.

BRUSSEL 17/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u