Dodelijk ongeval aan spoorwegovergang in Balegem

 Dodelijk ongeval aan spoorwegovergang in Balegem

Aan de spoorwegovergang van Balegem, deelgemeente van Oosterzele (Oost-Vlaanderen), heeft zich donderdag omstreeks 13.30 uur een persoonsongeval voorgedaan. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Een persoon werd aangereden door een trein en kwam daarbij om het leven.

"Om 16.15 uur werd een tweede spoor weer in gebruik genomen", aldus Frédéric Petit van Infrabel. "Er zullen nog gevolgvertragingen van ongeveer een kwartier zijn. Die zullen duren tot het einde van de avondspits."

Een persoon was om 13.30 uur aangereden aan de overweg van de Apostelstraat in Balegem door een trein die onderweg was van Geraardsbergen naar Gent Sint-Pieters. De circa 50 passagiers aan boord van de trein werden rond 14.30 uur geëvacueerd in Moorslede en werden vandaar met een bus weggebracht naar hun bestemmingen.

Vermoedelijk zou het ongeval te wijten zijn aan een wanhoopsdaad, maar onderzoek door het gerecht moet daarover uitsluitsel brengen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website zelfmoord1813.be.

BRUSSEL 17/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u