Dode en zwaargewonde bij frontale aanrijding in Vichte: bestuurder reed te snel

 Dode en zwaargewonde bij frontale aanrijding in Vichte: bestuurder reed te snel

De bestuurder van een personenwagen die vrijdagochtend overleed na een frontale aanrijding in Vichte reed te snel. Dat heeft een verkeersdeskundige van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, vastgesteld.

Iets voor 4.00 uur botste een lichte bestelwagen frontaal met een personenwagen in de Harelbeekstraat in Vichte. De 29-jarige S.D. reed met zijn personenwagen richting Vichte. Hij raakte een verkeersgeleider en belandde daardoor op het rijvak in tegenovergestelde richting, waar hij frontaal botste met een lichte bestelwagen die uit de andere richting kwam. S.D. overleed ter plaatse. De bestuurder van de bestelwagen, een 36-jarige koerier, raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

De verkeersdeskundige van het parket stelt vast dat het dodelijk slachtoffer te snel reed. Hij zou ongeveer 100 km/u gereden hebben, waar een snelheid van 50 km/u toegelaten is.

VICHTE 11/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u