Directeur GO-Scholengroep Leuven-Tienen-Landen uit scherpe kritiek op De Lijn

 Directeur GO-Scholengroep Leuven-Tienen-Landen uit scherpe kritiek op De Lijn

Urbain Lavigne, directeur van de Scholengroep Leuven-Tienen-Landen uit het Gemeenschapsonderwijs, heeft zaterdag bij de inhuldiging van een nieuw gebouw voor het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) aan de Interleuvenlaan in Haasrode scherpe kritiek geuit op De Lijn. De reden daarvoor is dat de vervoersmaatschappij aan de onderwijsinstelling een grote som geld vraagt om extra busritten in te leggen vanuit het station van Leuven.

Lavigne wees erop dat deze omgeving met de komst van de hogeschool UCLL (University College Leuven-Limburg) naar de vlakbijgelegen Campus Proximus en de reeds aanwezige opleidingscentra voor volwassenen van de VDAB en Syntra aan het uitgroeien is tot een echt onderwijsgebied voor volwassenen. De sterke toename van het aantal personen naar dit gebied - de campus van CVO Volt alleen al telt 4.500 studenten - stelt op dit ogenblik grote problemen op vlak van vervoer.

"Wie dacht dat De Lijn haar bussen laat rijden in functie van de noden van de reiziger en het aantal reizigers dat zich naar een bepaalde plek verplaatst, vergist zich. In antwoord op onze vraag naar bijkomend openbaar vervoer heeft De Lijn laten verstaan dat we zelf jaarlijks een aanzienlijk bedrag zullen moeten betalen om deze publieke vervoersdienst te verzekeren. Dat is onbegrijpelijk en ik ben dan ook niet van plan hieraan toe te geven", aldus Lavigne.

In het zaterdag ingehuldigde gebouw worden een aantal opleidingen van CVO Volt en het volledige Tweedekansonderwijs ondergebracht, die voorheen werden gegeven in de athenea Redingenhof en de Ring in de Leuvense binnenstad. Midden 2014 verhuisde CVO Volt overigens al een aantal opleidingen naar een aanpalend gebouw in de Interleuvenlaan.

LEUVEN 21/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u