Directeur GO-Scholengroep Leuven-Tienen-Landen uit scherpe kritiek op De Lijn

 Directeur GO-Scholengroep Leuven-Tienen-Landen uit scherpe kritiek op De Lijn

Urbain Lavigne, directeur van de Scholengroep Leuven-Tienen-Landen uit het Gemeenschapsonderwijs, heeft zaterdag bij de inhuldiging van een nieuw gebouw voor het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) aan de Interleuvenlaan in Haasrode scherpe kritiek geuit op De Lijn. De reden daarvoor is dat de vervoersmaatschappij aan de onderwijsinstelling een grote som geld vraagt om extra busritten in te leggen vanuit het station van Leuven.

Lavigne wees erop dat deze omgeving met de komst van de hogeschool UCLL (University College Leuven-Limburg) naar de vlakbijgelegen Campus Proximus en de reeds aanwezige opleidingscentra voor volwassenen van de VDAB en Syntra aan het uitgroeien is tot een echt onderwijsgebied voor volwassenen. De sterke toename van het aantal personen naar dit gebied - de campus van CVO Volt alleen al telt 4.500 studenten - stelt op dit ogenblik grote problemen op vlak van vervoer.

"Wie dacht dat De Lijn haar bussen laat rijden in functie van de noden van de reiziger en het aantal reizigers dat zich naar een bepaalde plek verplaatst, vergist zich. In antwoord op onze vraag naar bijkomend openbaar vervoer heeft De Lijn laten verstaan dat we zelf jaarlijks een aanzienlijk bedrag zullen moeten betalen om deze publieke vervoersdienst te verzekeren. Dat is onbegrijpelijk en ik ben dan ook niet van plan hieraan toe te geven", aldus Lavigne.

In het zaterdag ingehuldigde gebouw worden een aantal opleidingen van CVO Volt en het volledige Tweedekansonderwijs ondergebracht, die voorheen werden gegeven in de athenea Redingenhof en de Ring in de Leuvense binnenstad. Midden 2014 verhuisde CVO Volt overigens al een aantal opleidingen naar een aanpalend gebouw in de Interleuvenlaan.

LEUVEN 21/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u