Directeur GO-Scholengroep Leuven-Tienen-Landen uit scherpe kritiek op De Lijn
Maandag 23 November 2015
Urbain Lavigne, directeur van de Scholengroep Leuven-Tienen-Landen uit het Gemeenschapsonderwijs, heeft zaterdag bij de inhuldiging van een nieuw gebouw voor het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) aan de Interleuvenlaan in Haasrode scherpe kritiek geuit op De Lijn. De reden daarvoor is dat de vervoersmaatschappij aan de onderwijsinstelling een grote som geld vraagt om extra busritten in te leggen vanuit het station van Leuven.
Lavigne wees erop dat deze omgeving met de komst van de hogeschool UCLL (University College Leuven-Limburg) naar de vlakbijgelegen Campus Proximus en de reeds aanwezige opleidingscentra voor volwassenen van de VDAB en Syntra aan het uitgroeien is tot een echt onderwijsgebied voor volwassenen. De sterke toename van het aantal personen naar dit gebied - de campus van CVO Volt alleen al telt 4.500 studenten - stelt op dit ogenblik grote problemen op vlak van vervoer.
"Wie dacht dat De Lijn haar bussen laat rijden in functie van de noden van de reiziger en het aantal reizigers dat zich naar een bepaalde plek verplaatst, vergist zich. In antwoord op onze vraag naar bijkomend openbaar vervoer heeft De Lijn laten verstaan dat we zelf jaarlijks een aanzienlijk bedrag zullen moeten betalen om deze publieke vervoersdienst te verzekeren. Dat is onbegrijpelijk en ik ben dan ook niet van plan hieraan toe te geven", aldus Lavigne.
In het zaterdag ingehuldigde gebouw worden een aantal opleidingen van CVO Volt en het volledige Tweedekansonderwijs ondergebracht, die voorheen werden gegeven in de athenea Redingenhof en de Ring in de Leuvense binnenstad. Midden 2014 verhuisde CVO Volt overigens al een aantal opleidingen naar een aanpalend gebouw in de Interleuvenlaan.
LEUVEN 21/11 (BELGA)
Bereken je boete
Actueel
Woensdag 19 Juni 2024
Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatieWat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.
Lees meerDonderdag 30 Mei 2024
Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AIVan aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.
Lees meerWoensdag 22 Mei 2024
Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.
Lees meer