Defecte fietsverlichting prioriteit voor Limburgse parket

 Defecte fietsverlichting prioriteit voor Limburgse parket

Minderjarigen die in Limburg betrapt worden met defecte fietsverlichting, zullen een pv krijgen en naar de verkeersvormingsklas worden gestuurd. Het parket heeft bovendien aangegeven deze pv's prioritair te behandelen. Dat laat de Limburgse gouverneur Herman Reynders weten, die de politiekorpsen de opdracht heeft gegeven om van 9 tot 20 november extra aandacht te besteden aan de fietsverlichting.

"Met het vaak grillige, regenachtige weer in deze donkere dagen, moeten fietsers beseffen dat een degelijke fietsverlichting absoluut geen overbodige luxe is", vindt gouverneur Reynders. "Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien, maar dient vooral om voor andere weggebruikers goed gezien te worden. Opvallen is dus de boodschap, want elk jaar opnieuw vallen er zwaargewonden omdat de fietsers onvoldoende zichtbaar waren. Fietsen in het donker zonder heldere verlichting is dus niet alleen dom, maar ook gevaarlijk."

Reynders voegt de daad bij het woord en heeft samen met de Limburgse politiekorpsen afgesproken dat er tijdens de periode van 9 tot en met 20 november, extra aandacht wordt geschonken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer.

"Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan er gebruik gemaakt worden van het 'jongeren-pv' en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas", stelt de gouverneur. "Het parket engageert zich bovendien om de in het kader van de actie, opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen."

HASSELT 09/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u