Defecte fietsverlichting prioriteit voor Limburgse parket

 Defecte fietsverlichting prioriteit voor Limburgse parket

Minderjarigen die in Limburg betrapt worden met defecte fietsverlichting, zullen een pv krijgen en naar de verkeersvormingsklas worden gestuurd. Het parket heeft bovendien aangegeven deze pv's prioritair te behandelen. Dat laat de Limburgse gouverneur Herman Reynders weten, die de politiekorpsen de opdracht heeft gegeven om van 9 tot 20 november extra aandacht te besteden aan de fietsverlichting.

"Met het vaak grillige, regenachtige weer in deze donkere dagen, moeten fietsers beseffen dat een degelijke fietsverlichting absoluut geen overbodige luxe is", vindt gouverneur Reynders. "Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien, maar dient vooral om voor andere weggebruikers goed gezien te worden. Opvallen is dus de boodschap, want elk jaar opnieuw vallen er zwaargewonden omdat de fietsers onvoldoende zichtbaar waren. Fietsen in het donker zonder heldere verlichting is dus niet alleen dom, maar ook gevaarlijk."

Reynders voegt de daad bij het woord en heeft samen met de Limburgse politiekorpsen afgesproken dat er tijdens de periode van 9 tot en met 20 november, extra aandacht wordt geschonken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer.

"Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan er gebruik gemaakt worden van het 'jongeren-pv' en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas", stelt de gouverneur. "Het parket engageert zich bovendien om de in het kader van de actie, opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen."

HASSELT 09/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u