Defecte fietsverlichting prioriteit voor Limburgse parket

 Defecte fietsverlichting prioriteit voor Limburgse parket

Minderjarigen die in Limburg betrapt worden met defecte fietsverlichting, zullen een pv krijgen en naar de verkeersvormingsklas worden gestuurd. Het parket heeft bovendien aangegeven deze pv's prioritair te behandelen. Dat laat de Limburgse gouverneur Herman Reynders weten, die de politiekorpsen de opdracht heeft gegeven om van 9 tot 20 november extra aandacht te besteden aan de fietsverlichting.

"Met het vaak grillige, regenachtige weer in deze donkere dagen, moeten fietsers beseffen dat een degelijke fietsverlichting absoluut geen overbodige luxe is", vindt gouverneur Reynders. "Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien, maar dient vooral om voor andere weggebruikers goed gezien te worden. Opvallen is dus de boodschap, want elk jaar opnieuw vallen er zwaargewonden omdat de fietsers onvoldoende zichtbaar waren. Fietsen in het donker zonder heldere verlichting is dus niet alleen dom, maar ook gevaarlijk."

Reynders voegt de daad bij het woord en heeft samen met de Limburgse politiekorpsen afgesproken dat er tijdens de periode van 9 tot en met 20 november, extra aandacht wordt geschonken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer.

"Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan er gebruik gemaakt worden van het 'jongeren-pv' en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas", stelt de gouverneur. "Het parket engageert zich bovendien om de in het kader van de actie, opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen."

HASSELT 09/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u