Defecte fietsverlichting prioriteit voor Limburgse parket

 Defecte fietsverlichting prioriteit voor Limburgse parket

Minderjarigen die in Limburg betrapt worden met defecte fietsverlichting, zullen een pv krijgen en naar de verkeersvormingsklas worden gestuurd. Het parket heeft bovendien aangegeven deze pv's prioritair te behandelen. Dat laat de Limburgse gouverneur Herman Reynders weten, die de politiekorpsen de opdracht heeft gegeven om van 9 tot 20 november extra aandacht te besteden aan de fietsverlichting.

"Met het vaak grillige, regenachtige weer in deze donkere dagen, moeten fietsers beseffen dat een degelijke fietsverlichting absoluut geen overbodige luxe is", vindt gouverneur Reynders. "Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien, maar dient vooral om voor andere weggebruikers goed gezien te worden. Opvallen is dus de boodschap, want elk jaar opnieuw vallen er zwaargewonden omdat de fietsers onvoldoende zichtbaar waren. Fietsen in het donker zonder heldere verlichting is dus niet alleen dom, maar ook gevaarlijk."

Reynders voegt de daad bij het woord en heeft samen met de Limburgse politiekorpsen afgesproken dat er tijdens de periode van 9 tot en met 20 november, extra aandacht wordt geschonken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer.

"Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan er gebruik gemaakt worden van het 'jongeren-pv' en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas", stelt de gouverneur. "Het parket engageert zich bovendien om de in het kader van de actie, opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen."

HASSELT 09/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u