De tarieven onmiddellijke inning de lucht in met 5 procent!

 De tarieven onmiddellijke inning de lucht in met 5 procent!

Indien men een verkeersovertreding administratief afhandelt kan je eerst een onmiddellijke inning krijgen. De politie vraagt je met andere woorden om een boete te betalen. Het zijn deze boetes die sinds 1/05/2017 verhoogd werden met 5 procent.

Concreet betekent deze verhoging bijvoorbeeld dat de welgekende minimumboete voor een snelheidsovertreding van 50 euro opgetrokken wordt naar 53 euro. Rij je meer dan 10 km per uur te snel buiten de bebouwde kom, betaal je voortaan 7 euro i.p.v. 6 euro extra per kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom verhoogt dit bedrag van 10 euro naar 11 euro (telkens rekening houdend met de gecorrigeerde snelheid).

De stijging geldt uiteraard ook voor alle andere verkeersovertredingen. Zo stijgen de minimumboetes voor overtredingen van de eerste tot de vierde graad van respectievelijk 55, 110, 165 en 450 euro naar 58, 116, 174 en 473 euro.

Indien je deze onmiddellijke inning niet betaalt, gaat je dossier naar het parket. Ook het parket heeft de mogelijkheid je nog een boete voor te stellen, teneinde de zaak af te handelen. Dit is de zogenaamde minnelijke schikking. De minnelijke schikking is steeds 10 euro duurder dan de onmiddellijke inning. Het parket kan echter ook beslissen je meteen te dagvaarden voor de politierechtbank zonder je eerst een minnelijke schikking voor te stellen.


Bereken je boete

Actueel

 De pechstrook gebruiken tijdens een file? Slecht idee!

Donderdag 06 Mei 2021

De pechstrook gebruiken tijdens een file? Slecht idee!

Of het nu een dagelijkse beslommering is op weg naar je werk, of een vaste gewoonte tijdens de jaarlijkse vakantie naar ‘La douce France’, de file is ons allen een bekend fenomeen. Helemaal frustrerend is het wanneer je moet aanschuiven terwijl je afslag maar enkele honderden meters ver is. Maar wat riskeer je juist wanneer je de pechstrook gebruikt om er vaart in te krijgen? Onze experten verkeersrecht geven je het antwoord.

Lees meer
 U moet verschijnen voor de politierechtbank van Brussel?  Er zijn 12.000 wachtenden voor u!

Dinsdag 06 April 2021

U moet verschijnen voor de politierechtbank van Brussel? Er zijn 12.000 wachtenden voor u!

Sinds begin dit jaar is 30km/uur de norm in de hoofdstad. Deze maatregel zorgde voor heel wat extra dossiers voor de Brusselse politierechtbank en gecombineerd met de gevolgen van de wereldwijde pandemie, resulteert dit in een flessenhals met een wachtlijst van maar liefst 12.000 dossiers. In dit artikel bekijken we wat hier de mogelijke gevolgen van zijn.

Lees meer
 Het tijdperk van uurtje-factuurtje loopt in de advocatuur op zijn laatste benen

Dinsdag 30 Maart 2021

Het tijdperk van uurtje-factuurtje loopt in de advocatuur op zijn laatste benen

Bron: Newsweek editie maart 2021 (24/3) Door Filip Michiels Schuiven grote bedrijven hun juristen almaar vaker aan de kant om ze te vervangen door robots? En doen advocatenkantoren binnenkort massaal een beroep op IT’ers? Zo’n vaart zal het nog niet meteen lopen, maar vooral in de VS en in het VK lijkt de opmars van big data en artificiële intelligentie in de juridische sector nog amper te stuiten.

Lees meer
close menu