De Lijn zet tijdens oudejaar in Vlaams-Brabant op 29 lijnen extra bussen in

 De Lijn zet tijdens oudejaar in Vlaams-Brabant op 29 lijnen extra bussen in

De Lijn zet tijdens de eindejaarsavond en -nacht tot 6 uur 's morgens op 29 lijnen in Vlaams-Brabant extra bussen in. Met het feestbiljet van 3 euro, of op vertoon van hun abonnement, genieten reizigers van onbeperkt vervoer op oudejaarsavond vanaf 18 uur tot en met 1 januari. Reizen met de feestbus 245 Brussel-Wemmel-Mechtem-Opwijk is gratis.

De meeste feestbussen rijden om het uur en de trajecten zijn gebaseerd op die van de gewone buslijnen. De routes houden evenwel rekening met locaties waar festiviteiten en feesten doorgaan. De complete dienstregeling is terug te vinden op http://www.delijn.be/oudejaar of op het infonummer 070 220 220. Het feestbiljet is vanaf 19 december te koop in alle Lijnwinkels en op de avond zelf bij de chauffeurs.

Deze extra dienstverlening is mogelijk dankzij de financiële steun van de gemeenten Leuven, Aarschot, Herent, Bierbeek, Boutersem, Holsbeek, Rotselaar, Vilvoorde, Mechelen, Halle, Aalst, Opwijk, Merchtem, Wemmel, Zemst, Dilbeek, Ternat, Lennik, Beersel, Herne, Gooik, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Affligem. Door de extra ondersteuning van Wemmel, Merchtem en Opwijk is feestbus 245 helemaal gratis.

LEUVEN 02/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u