De Lijn zet tijdens oudejaar in Vlaams-Brabant op 29 lijnen extra bussen in

 De Lijn zet tijdens oudejaar in Vlaams-Brabant op 29 lijnen extra bussen in

De Lijn zet tijdens de eindejaarsavond en -nacht tot 6 uur 's morgens op 29 lijnen in Vlaams-Brabant extra bussen in. Met het feestbiljet van 3 euro, of op vertoon van hun abonnement, genieten reizigers van onbeperkt vervoer op oudejaarsavond vanaf 18 uur tot en met 1 januari. Reizen met de feestbus 245 Brussel-Wemmel-Mechtem-Opwijk is gratis.

De meeste feestbussen rijden om het uur en de trajecten zijn gebaseerd op die van de gewone buslijnen. De routes houden evenwel rekening met locaties waar festiviteiten en feesten doorgaan. De complete dienstregeling is terug te vinden op http://www.delijn.be/oudejaar of op het infonummer 070 220 220. Het feestbiljet is vanaf 19 december te koop in alle Lijnwinkels en op de avond zelf bij de chauffeurs.

Deze extra dienstverlening is mogelijk dankzij de financiële steun van de gemeenten Leuven, Aarschot, Herent, Bierbeek, Boutersem, Holsbeek, Rotselaar, Vilvoorde, Mechelen, Halle, Aalst, Opwijk, Merchtem, Wemmel, Zemst, Dilbeek, Ternat, Lennik, Beersel, Herne, Gooik, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw, Asse en Affligem. Door de extra ondersteuning van Wemmel, Merchtem en Opwijk is feestbus 245 helemaal gratis.

LEUVEN 02/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u