Dalend aantal snelheidsovertredingen in Oost-Vlaanderen

 Dalend aantal snelheidsovertredingen in Oost-Vlaanderen

De laatste 2 jaar is er een dalende trend in het aantal snelheidsovertredingen in de provincie Oost-Vlaanderen, al schommelt het gemiddelde over de afgelopen 10 jaar nog steeds rond de 6,5 procent. Dat blijkt uit de cijfers van de 19de Verkeersveilige Dag.

"Ik denk dat we nog altijd moeten werken aan de mentaliteit het hele jaar door.", zegt Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers. "Ik blijf ervan overtuigd dat sensibilisering, wat we met dergelijke actie doen, werkt. We mogen niet vergeten dat overdreven snelheid nog steeds de belangrijkste oorzaak is van ongevallen op de Belgische wegen." Gouverneur Briers wil ook een overleg met zijn collega-gouverneurs om samen acties op poten te zetten. De resultaten zijn vrij gelijklopend met andere jaren, al is er de voorbije 2 jaar een dalend percentage snelheidsovertredingen. Dit jaar reed 6 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. Het arrondissement Gent telt het hoogst aantal snelheidsduivels, in de arrondissementen Oudenaarde en Dendermonde was er een stijging ten opzichte van vorig jaar. Zes bestuurders verloren hun rijbewijs. Uitschieters waren er in de politiezone Brakel, waar een automobilist 103 kilometer per uur reed in de bebouwde kom en in de politiezones Aalter/Knesselare en Maldegem waar respectievelijk wagens aan 143 en 137 kilometer per uur geflitst werden waar de limiet 90 is. In de politiezone Lokeren reed een bestuurder 132 kilometer per uur waar maar 70 gereden mag worden en werd een automobilist aan 172 kilometer per uur geflitst. Verder halveerde het gsm-gebruik achter het stuur tot 36 overtredingen en ook het aantal inbreuken op gordeldracht is sterk afgenomen, net als het aantal bestuurders zonder geldig rijbewijs. De 19de Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen herdacht de kettingbotsing op de E17 in Nazareth, waarbij op 27 februari 1996 meer dan 200 wagens betrokken raakten, en 10 doden en 56 zwaargewonden vielen. Aan de actie deden 234 politiemensen uit de 28 Oost-Vlaamse politiezones mee, bijgestaan door de federale wegpolitie en de scheepvaartpolitie. Briers bedankte alle zones voor hun deelname, ondanks dreigingsniveau 3.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u