Dalend aantal snelheidsovertredingen in Oost-Vlaanderen

 Dalend aantal snelheidsovertredingen in Oost-Vlaanderen

De laatste 2 jaar is er een dalende trend in het aantal snelheidsovertredingen in de provincie Oost-Vlaanderen, al schommelt het gemiddelde over de afgelopen 10 jaar nog steeds rond de 6,5 procent. Dat blijkt uit de cijfers van de 19de Verkeersveilige Dag.

"Ik denk dat we nog altijd moeten werken aan de mentaliteit het hele jaar door.", zegt Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers. "Ik blijf ervan overtuigd dat sensibilisering, wat we met dergelijke actie doen, werkt. We mogen niet vergeten dat overdreven snelheid nog steeds de belangrijkste oorzaak is van ongevallen op de Belgische wegen." Gouverneur Briers wil ook een overleg met zijn collega-gouverneurs om samen acties op poten te zetten. De resultaten zijn vrij gelijklopend met andere jaren, al is er de voorbije 2 jaar een dalend percentage snelheidsovertredingen. Dit jaar reed 6 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. Het arrondissement Gent telt het hoogst aantal snelheidsduivels, in de arrondissementen Oudenaarde en Dendermonde was er een stijging ten opzichte van vorig jaar. Zes bestuurders verloren hun rijbewijs. Uitschieters waren er in de politiezone Brakel, waar een automobilist 103 kilometer per uur reed in de bebouwde kom en in de politiezones Aalter/Knesselare en Maldegem waar respectievelijk wagens aan 143 en 137 kilometer per uur geflitst werden waar de limiet 90 is. In de politiezone Lokeren reed een bestuurder 132 kilometer per uur waar maar 70 gereden mag worden en werd een automobilist aan 172 kilometer per uur geflitst. Verder halveerde het gsm-gebruik achter het stuur tot 36 overtredingen en ook het aantal inbreuken op gordeldracht is sterk afgenomen, net als het aantal bestuurders zonder geldig rijbewijs. De 19de Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen herdacht de kettingbotsing op de E17 in Nazareth, waarbij op 27 februari 1996 meer dan 200 wagens betrokken raakten, en 10 doden en 56 zwaargewonden vielen. Aan de actie deden 234 politiemensen uit de 28 Oost-Vlaamse politiezones mee, bijgestaan door de federale wegpolitie en de scheepvaartpolitie. Briers bedankte alle zones voor hun deelname, ondanks dreigingsniveau 3.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u