Dalend aantal snelheidsovertredingen in Oost-Vlaanderen

 Dalend aantal snelheidsovertredingen in Oost-Vlaanderen

De laatste 2 jaar is er een dalende trend in het aantal snelheidsovertredingen in de provincie Oost-Vlaanderen, al schommelt het gemiddelde over de afgelopen 10 jaar nog steeds rond de 6,5 procent. Dat blijkt uit de cijfers van de 19de Verkeersveilige Dag.

"Ik denk dat we nog altijd moeten werken aan de mentaliteit het hele jaar door.", zegt Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers. "Ik blijf ervan overtuigd dat sensibilisering, wat we met dergelijke actie doen, werkt. We mogen niet vergeten dat overdreven snelheid nog steeds de belangrijkste oorzaak is van ongevallen op de Belgische wegen." Gouverneur Briers wil ook een overleg met zijn collega-gouverneurs om samen acties op poten te zetten. De resultaten zijn vrij gelijklopend met andere jaren, al is er de voorbije 2 jaar een dalend percentage snelheidsovertredingen. Dit jaar reed 6 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel. Het arrondissement Gent telt het hoogst aantal snelheidsduivels, in de arrondissementen Oudenaarde en Dendermonde was er een stijging ten opzichte van vorig jaar. Zes bestuurders verloren hun rijbewijs. Uitschieters waren er in de politiezone Brakel, waar een automobilist 103 kilometer per uur reed in de bebouwde kom en in de politiezones Aalter/Knesselare en Maldegem waar respectievelijk wagens aan 143 en 137 kilometer per uur geflitst werden waar de limiet 90 is. In de politiezone Lokeren reed een bestuurder 132 kilometer per uur waar maar 70 gereden mag worden en werd een automobilist aan 172 kilometer per uur geflitst. Verder halveerde het gsm-gebruik achter het stuur tot 36 overtredingen en ook het aantal inbreuken op gordeldracht is sterk afgenomen, net als het aantal bestuurders zonder geldig rijbewijs. De 19de Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen herdacht de kettingbotsing op de E17 in Nazareth, waarbij op 27 februari 1996 meer dan 200 wagens betrokken raakten, en 10 doden en 56 zwaargewonden vielen. Aan de actie deden 234 politiemensen uit de 28 Oost-Vlaamse politiezones mee, bijgestaan door de federale wegpolitie en de scheepvaartpolitie. Briers bedankte alle zones voor hun deelname, ondanks dreigingsniveau 3.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u