Dader ongeval met vluchtmisdrijf Anderlecht nog steeds spoorloos

 Dader ongeval met vluchtmisdrijf Anderlecht nog steeds spoorloos

De bestuurder die zaterdag in Anderlecht een 71-jarige vrouw aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, is nog steeds spoorloos. Dat meldt het Brusselse parket. Het parket vraagt aan al wie getuige was van het ongeval of andere nuttige inlichtingen heeft voor de speurders, om contact opnemen met de lokale politie.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur op de Sylvain Dupuislaan in Anderlecht, vlakbij het Westland Shopping Center. Het slachtoffer was te voet onderweg langsheen de Sylvain Dupuislaan toen ze werd aangereden door een bestuurder van een zwarte Mercedes.

"Verschillende getuigen zagen hoe de vrouw van het voetpad werd gemaaid en hoe de bestuurder de vlucht nam", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brusselse parket. "Er zijn eveneens camerabeelden beschikbaar van het ongeval. Hierop is te zien dat het inderdaad om een zwarte Mercedes gaat en dat de bestuurder de vlucht genomen heeft via de Itterbeekstraat in de richting van de Brusselse ring. Op dit moment wordt er nagegaan of de nummerplaat van het voertuig kan worden afgeleid uit de camerabeelden. De recherche van de lokale politie Brussel Zuid zet het onderzoek naar de dader verder."

Als de bestuurder opgepakt wordt, riskeert hij een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar en/of een geldboete van 400 euro tot 5000 euro, alsook een rijverbod.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u