Dader ongeval met vluchtmisdrijf Anderlecht nog steeds spoorloos

 Dader ongeval met vluchtmisdrijf Anderlecht nog steeds spoorloos

De bestuurder die zaterdag in Anderlecht een 71-jarige vrouw aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, is nog steeds spoorloos. Dat meldt het Brusselse parket. Het parket vraagt aan al wie getuige was van het ongeval of andere nuttige inlichtingen heeft voor de speurders, om contact opnemen met de lokale politie.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur op de Sylvain Dupuislaan in Anderlecht, vlakbij het Westland Shopping Center. Het slachtoffer was te voet onderweg langsheen de Sylvain Dupuislaan toen ze werd aangereden door een bestuurder van een zwarte Mercedes.

"Verschillende getuigen zagen hoe de vrouw van het voetpad werd gemaaid en hoe de bestuurder de vlucht nam", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brusselse parket. "Er zijn eveneens camerabeelden beschikbaar van het ongeval. Hierop is te zien dat het inderdaad om een zwarte Mercedes gaat en dat de bestuurder de vlucht genomen heeft via de Itterbeekstraat in de richting van de Brusselse ring. Op dit moment wordt er nagegaan of de nummerplaat van het voertuig kan worden afgeleid uit de camerabeelden. De recherche van de lokale politie Brussel Zuid zet het onderzoek naar de dader verder."

Als de bestuurder opgepakt wordt, riskeert hij een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar en/of een geldboete van 400 euro tot 5000 euro, alsook een rijverbod.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u