Dader ongeval met vluchtmisdrijf Anderlecht nog steeds spoorloos

 Dader ongeval met vluchtmisdrijf Anderlecht nog steeds spoorloos

De bestuurder die zaterdag in Anderlecht een 71-jarige vrouw aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, is nog steeds spoorloos. Dat meldt het Brusselse parket. Het parket vraagt aan al wie getuige was van het ongeval of andere nuttige inlichtingen heeft voor de speurders, om contact opnemen met de lokale politie.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur op de Sylvain Dupuislaan in Anderlecht, vlakbij het Westland Shopping Center. Het slachtoffer was te voet onderweg langsheen de Sylvain Dupuislaan toen ze werd aangereden door een bestuurder van een zwarte Mercedes.

"Verschillende getuigen zagen hoe de vrouw van het voetpad werd gemaaid en hoe de bestuurder de vlucht nam", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brusselse parket. "Er zijn eveneens camerabeelden beschikbaar van het ongeval. Hierop is te zien dat het inderdaad om een zwarte Mercedes gaat en dat de bestuurder de vlucht genomen heeft via de Itterbeekstraat in de richting van de Brusselse ring. Op dit moment wordt er nagegaan of de nummerplaat van het voertuig kan worden afgeleid uit de camerabeelden. De recherche van de lokale politie Brussel Zuid zet het onderzoek naar de dader verder."

Als de bestuurder opgepakt wordt, riskeert hij een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar en/of een geldboete van 400 euro tot 5000 euro, alsook een rijverbod.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u