Dader ongeval met vluchtmisdrijf Anderlecht nog steeds spoorloos

 Dader ongeval met vluchtmisdrijf Anderlecht nog steeds spoorloos

De bestuurder die zaterdag in Anderlecht een 71-jarige vrouw aanreed en vluchtmisdrijf pleegde, is nog steeds spoorloos. Dat meldt het Brusselse parket. Het parket vraagt aan al wie getuige was van het ongeval of andere nuttige inlichtingen heeft voor de speurders, om contact opnemen met de lokale politie.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur op de Sylvain Dupuislaan in Anderlecht, vlakbij het Westland Shopping Center. Het slachtoffer was te voet onderweg langsheen de Sylvain Dupuislaan toen ze werd aangereden door een bestuurder van een zwarte Mercedes.

"Verschillende getuigen zagen hoe de vrouw van het voetpad werd gemaaid en hoe de bestuurder de vlucht nam", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brusselse parket. "Er zijn eveneens camerabeelden beschikbaar van het ongeval. Hierop is te zien dat het inderdaad om een zwarte Mercedes gaat en dat de bestuurder de vlucht genomen heeft via de Itterbeekstraat in de richting van de Brusselse ring. Op dit moment wordt er nagegaan of de nummerplaat van het voertuig kan worden afgeleid uit de camerabeelden. De recherche van de lokale politie Brussel Zuid zet het onderzoek naar de dader verder."

Als de bestuurder opgepakt wordt, riskeert hij een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar en/of een geldboete van 400 euro tot 5000 euro, alsook een rijverbod.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u