Controles met nummerplaatcamera leveren al 1,2 miljoen euro op

 Controles met nummerplaatcamera leveren al 1,2 miljoen euro op

De gerichte controles op automobilisten die geen BIV of verkeersbelasting betalen, leverden dit jaar al meer dan 1,2 miljoen euro op. Voor die controles gebruiken politie en de Vlaamse belastingdienst camera's met nummerplaatherkenning, zogenaamde ANPR-camera's (Automatic Numberplate Recognition).

Naar schatting rijden in Vlaanderen 180.000 wagens rond waarvoor de nodige taksen niet betaald zijn. De federale politie heeft beslist om binnenkort ook extra te controleren met dergelijke nummerplaatcamera's. Zij zal deze hoofdzakelijk inzetten op de snelwegen.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u