Circulatieplan Gent: CD&V bezorgd over capaciteit R40

  Circulatieplan Gent: CD&V bezorgd over capaciteit R40

De Gentse oppositiepartij CD&V vreest dat de capaciteit van de Gentse binnenring (R40) onvoldoende is om de functie als verdeler van binnenstedelijk verkeer nog meer op te nemen. In het nieuwe circulatieplan, dat de binnenstad opdeelt in zes sectoren rond een verdubbeld voetgangersgebied, moet het verkeer dat van de ene naar een andere sector wil, over die binnenring.

"De R40 is nu al oververzadigd", zegt fractieleider Veli Yüksel (CD&V). "Als daar geen ingrepen gebeuren, gaan we chaos en stilstand creëren." Het stadsbestuur zegt dat er momenteel met bovenlokale mobiliteitspartners, zoals het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn, een "doorstromingsstudie" wordt uitgevoerd, om bijkomende capaciteit op kruispunten te onderzoeken. We hadden de resultaten van die studie al moeten hebben", reageert fractieleider Yüksel. "Los daarvan zijn er weinig mogelijkheden op korte termijn, ik lees in de plannen dat er infrastructureel, gezien de korte uitvoeringstermijn, niet veel ingrepen mogelijk zijn." Ook vreest Yüksel dat de druk op deelgemeenten zoals Ledeberg en Sint-Amandsberg groter wordt.

CD&V zegt verder ook niet gerustgesteld te zijn dat de opsplitsing van de binnenstad geen verhoging van het aantal autokilometers zal betekenen, omdat mensen via de R40 moeten omrijden om van het ene naar het andere punt te geraken. "Meer kilometers is nefast voor de luchtkwaliteit en leefbaarheid. Doordat men moet omrijden wordt het voor Gentenaars en bezoekers ook ongelooflijk complex."

Ook hekelt CD&V de complexe toegang tot het voetgangersgebied en merkt de partij tot slot op dat, door de uitbreiding van het voetgangersgebied, 129 (betalende) parkeerplaatsen verdwijnen. "Ik heb al herhaaldelijk gezegd dat het systematisch wegnemen van parkeerplaatsen een slechte zaak is, in het bijzonder voor tweeverdieners, jonge gezinnen en minder mobiele mensen."

N-VA, de grootste oppositiepartij in Gent, zal later haar bedenkingen uiten.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u