Circulatieplan Brussel - Gewest levert stedenbouwkundige vergunning voor inrichting voetgangerszone

  Circulatieplan Brussel - Gewest levert stedenbouwkundige vergunning voor inrichting voetgangerszone

Het Brussels Gewest heeft maandag aan Brussel-Stad de stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de definitieve inrichting van de voetgangerszone in het stadscentrum. "Zodra alle geplande inrichtingen voltooid zijn, zullen de Brusselaars en de vele toeristen die Brussel dagelijks bezoeken, de voetgangerszone op een nieuwe manier kunnen beleven", zegt minister-president Rudi Vervoort.

De regeringsleider hoopt dat andere Brusselse gemeenten een voorbeeld nemen aan dit initiatief om de openbare ruimte te verbeteren en te herverdelen op een manier die ten goede komt aan iedereen die er gebruik van maakt. "Met de uitreiking van deze vergunning is een belangrijke stap gezet in de concrete uitvoering van een project dat van essentieel belang is voor de ontwikkeling van de stad", stelt Mayeur.

De afgeleverde vergunning stelt voor om de as rond de Anspachlaan oordeelkundig op te splitsen. Het is de bedoeling haar opnieuw een menselijk gelaat te geven, waarbij groene promenades, plaatsen voor evenementen en ruimte voor actief verkeer samen moeten zorgen voor een gemoedelijke en bruisende dynamiek in het hart van de hoofdstad.

Het project voorziet verder in de plaatsing van kwaliteitsvol en coherent stadsmeubilair, dat mee vorm moet geven aan de nieuwe identiteit van de voetgangerszone, die zodoende moet uitgroeien tot een volwaardige gedeelde ruimte. Vandaag zijn nog duidelijk de sporen te zien van de vroegere rijweg en voetpaden. Door de herinrichting moet dat alles in één geheel opgaan.

Eerder op de dag stelde de stad nog een aantal aanpassingen voor aan het circulatieplan. Dat gebeurde op basis van opmerkingen van omwonenden en handelaars.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u