Circulatieplan Brussel - Gewest levert stedenbouwkundige vergunning voor inrichting voetgangerszone

  Circulatieplan Brussel - Gewest levert stedenbouwkundige vergunning voor inrichting voetgangerszone

Het Brussels Gewest heeft maandag aan Brussel-Stad de stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de definitieve inrichting van de voetgangerszone in het stadscentrum. "Zodra alle geplande inrichtingen voltooid zijn, zullen de Brusselaars en de vele toeristen die Brussel dagelijks bezoeken, de voetgangerszone op een nieuwe manier kunnen beleven", zegt minister-president Rudi Vervoort.

De regeringsleider hoopt dat andere Brusselse gemeenten een voorbeeld nemen aan dit initiatief om de openbare ruimte te verbeteren en te herverdelen op een manier die ten goede komt aan iedereen die er gebruik van maakt. "Met de uitreiking van deze vergunning is een belangrijke stap gezet in de concrete uitvoering van een project dat van essentieel belang is voor de ontwikkeling van de stad", stelt Mayeur.

De afgeleverde vergunning stelt voor om de as rond de Anspachlaan oordeelkundig op te splitsen. Het is de bedoeling haar opnieuw een menselijk gelaat te geven, waarbij groene promenades, plaatsen voor evenementen en ruimte voor actief verkeer samen moeten zorgen voor een gemoedelijke en bruisende dynamiek in het hart van de hoofdstad.

Het project voorziet verder in de plaatsing van kwaliteitsvol en coherent stadsmeubilair, dat mee vorm moet geven aan de nieuwe identiteit van de voetgangerszone, die zodoende moet uitgroeien tot een volwaardige gedeelde ruimte. Vandaag zijn nog duidelijk de sporen te zien van de vroegere rijweg en voetpaden. Door de herinrichting moet dat alles in één geheel opgaan.

Eerder op de dag stelde de stad nog een aantal aanpassingen voor aan het circulatieplan. Dat gebeurde op basis van opmerkingen van omwonenden en handelaars.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u