Circulatieplan Brussel - Gewest levert stedenbouwkundige vergunning voor inrichting voetgangerszone

  Circulatieplan Brussel - Gewest levert stedenbouwkundige vergunning voor inrichting voetgangerszone

Het Brussels Gewest heeft maandag aan Brussel-Stad de stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor de definitieve inrichting van de voetgangerszone in het stadscentrum. "Zodra alle geplande inrichtingen voltooid zijn, zullen de Brusselaars en de vele toeristen die Brussel dagelijks bezoeken, de voetgangerszone op een nieuwe manier kunnen beleven", zegt minister-president Rudi Vervoort.

De regeringsleider hoopt dat andere Brusselse gemeenten een voorbeeld nemen aan dit initiatief om de openbare ruimte te verbeteren en te herverdelen op een manier die ten goede komt aan iedereen die er gebruik van maakt. "Met de uitreiking van deze vergunning is een belangrijke stap gezet in de concrete uitvoering van een project dat van essentieel belang is voor de ontwikkeling van de stad", stelt Mayeur.

De afgeleverde vergunning stelt voor om de as rond de Anspachlaan oordeelkundig op te splitsen. Het is de bedoeling haar opnieuw een menselijk gelaat te geven, waarbij groene promenades, plaatsen voor evenementen en ruimte voor actief verkeer samen moeten zorgen voor een gemoedelijke en bruisende dynamiek in het hart van de hoofdstad.

Het project voorziet verder in de plaatsing van kwaliteitsvol en coherent stadsmeubilair, dat mee vorm moet geven aan de nieuwe identiteit van de voetgangerszone, die zodoende moet uitgroeien tot een volwaardige gedeelde ruimte. Vandaag zijn nog duidelijk de sporen te zien van de vroegere rijweg en voetpaden. Door de herinrichting moet dat alles in één geheel opgaan.

Eerder op de dag stelde de stad nog een aantal aanpassingen voor aan het circulatieplan. Dat gebeurde op basis van opmerkingen van omwonenden en handelaars.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u