China verbiedt omstreden taxidienst Uber in heel het land

 China verbiedt omstreden taxidienst Uber in heel het land

China verbiedt private taxidiensten zoals het omstreden Uber in heel het land. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg vrijdag

Taxidiensten zonder licentie mogen niet langer via smartphone-apps aangeboden worden, in het belang van de klanten, zo meldde het Chinese ministerie van Verkeer.

Apps voor premiumdiensten, zoals limousinediensten, zijn niet getroffen. Die spelen een positieve rol in het verkeer en verrijken het transportaanbod, klinkt het. In enkele gebieden in China was Uber eerder reeds verboden. In Peking zouden ondertussen al scherpe controles zijn op het nationale verbod. 

BERLIJN 09/01 (DPA) 

360b / Shutterstock.com


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u