Buschauffeur vindt pasgeboren baby: meisje in goede gezondheid

 Buschauffeur vindt pasgeboren baby: meisje in goede gezondheid

Een buschauffeur van De Lijn heeft dinsdagmorgen rond halfnegen een pasgeboren baby gevonden in de berm langs de weg op zijn rit in Kortenbos. Het kind zou daar door de moeder, gewikkeld in twee doeken, kort na de geboorte achtergelaten zijn. Het meisje, dat de voorlopige naam Marie kreeg, was licht onderkoeld maar verkeerde in goede gezondheid.

Nadat de chauffeur het kind langs de kant van de weg opmerkte, wikkelde hij zijn jas rond de baby en belde onmiddellijk de hulpdiensten. In de nabije omgeving werd geen brief gevonden. De politie is met een onderzoek gestart.

Het is de eerste keer dat er in de buurt van Sint-Truiden op deze manier een kind wordt gevonden. "We hopen dat de moeder zich de komende dagen alsnog aanmeld bij het OCMW van Sint-Truiden", aldus burgemeester Veerle Heeren (CD&V). De burgemeester vermoedt dat de moeder ten einde raad moet geweest zijn toen ze haar dochter langs de kant van de weg achterliet.

"Het kindje zou maar een paar uur oud geweest zijn toen de chauffeur het kind vond. De placenta lag nog in de buurt van het kind. Het kind kan zolang als nodig in het Sint-Trudo ziekenhuis verblijven. Later zal samen via de sociale diensten bekeken worden hoe het verder moet", verduidelijkte Raf Lippens, algemeen directeur van het Sint-Trudo ziekenhuis.

SINT-TRUIDEN 18/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u