Bus stort van brug in het Groothertogdom: acht gewonden

  Bus stort van brug in het Groothertogdom: acht gewonden

Acht mensen zijn bij een busongeval in het noorden van het Groothertogdom Luxemburg gewond geraakt. De bus was in de omgeving van Clerf acht meter diep van een brug gestort.

Dat heeft de politie in Luxemburg dinsdag verklaard. Het voertuig kwam op zijn dak terecht in een beek. Volgens de eerste vaststellingen had de chauffeur op het natte wegdek in een bocht de controle over de bus verloren, waarop het voertuig door de brugreling reed. In de bus zaten naast de chauffeur zeven mentaal gehandicapte jongeren, die naar hun instellingen zouden gebracht worden. Alle inzittenden werden naar het ziekenhuis gevoerd. Over de aard van hun verwondingen kon de politie niets zeggen.

CLERF 22/09 (DPA)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u