Brusselse regering werkt aantal hinderpalen voor eengemaakt parkeerbeleid weg

 Brusselse regering werkt aantal hinderpalen voor eengemaakt parkeerbeleid weg

De Brusselse regering gaat de parkeerordonnantie en het parkeerbesluit op een aantal punten aanpassen om de laatste hinderpalen naar een eengemaakt parkeerbeleid in het hoofdstedelijk gewest weg te nemen. Zo moeten niet langer alle gemeenteplannen in één keer worden goedgekeurd, zoals voorzien in het huidige besluit waardoor één gemeente alles kon blokkeren.

Het wordt ook eenvoudiger om parkeerkaarten aan te vragen die in meerdere gemeenten geldig zijn. De controle en inning van de parkeerretributies kan ook niet langer door privébedrijven gebeuren. Dat heeft minister van Mobiliteit Pascal Smet woensdag op de conferentie van de burgemeesters aangekondigd.

De 19 Brusselse gemeenten hebben eerder al tot 30 september de tijd gekregen om een parkeeractieplan dat in de lijn ligt van het parkeerbeleid van het gewest goed te keuren en de gevraagde verdeling in zones door te voeren. Voor een aangepast retributiereglement krijgen ze tijd tot 30 november. Vandaag hebben slechts zes gemeenten een parkeeractieplan en de meeste goedgekeurde retributiereglementen voldoen niet aan de gewestelijke regelgeving, stelt minister Smet in een mededeling.

Pascal Smet gaf de burgemeesters een overzicht van de aanpassingen die de Brusselse regering wil doorvoeren. Zo wordt het mogelijk dat de regering de parkeerplannen van de gemeenten één voor één goedkeurt. Het bestaande besluit voorziet dat de 19 plannen samen moeten worden goedgekeurd, zodat één gemeente al de rest kan blokkeren. In de nieuwe regeling kunnen de gemeenten die klaar zijn van start gaan met het nieuwe parkeerbeleid.

Daarnaast wordt het eenvoudiger om parkeerkaarten aan te vragen die in meerdere gemeenten geldig zijn. Voortaan reikt het parkeeragentschap, en niet langer de gemeenten, die kaarten uit. Onder meer hulpverleners, leraren, autodelers en kinderverzorgers zullen op die manier veel minder administratieve rompslomp ervaren.

BRUSSEL 11/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u