Brusselse politiezone houdt snelheidscontroles op aanvraag

 Brusselse politiezone houdt snelheidscontroles op aanvraag

Voor de inwoners van Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem volstaat een e-mail of brief aan het commissariaat om binnen de 2 weken een flitswagen in hun straat te krijgen. Als er veel overtredingen zijn, worden er extra controles uitgevoerd. De 'service tegen hardrijders' is uniek in ons land.

De burgers kiezen zelf de plaats en het tijdstip van de snelheidscontrole. Het initiatief van de politiezone is een vervolg op de flitsmarathon van april vorig jaar. "Onze agenten gaan zo snel mogelijk een eerste keer flitsen gedurende 2 uur.", verklaart de korpschef Michel Deraemaeker. "Als uit die eerste resultaten blijkt dat er effectief veel te hard gereden wordt, plannen we nog extra controles in. De aanvrager wordt na afloop door onze agenten op de hoogte gebracht en we publiceren onze resultaten online. Die controles voeren we uit bovenop onze 35 vaste maandelijkse acties."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u