Brusselse politiezone houdt snelheidscontroles op aanvraag

 Brusselse politiezone houdt snelheidscontroles op aanvraag

Voor de inwoners van Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem volstaat een e-mail of brief aan het commissariaat om binnen de 2 weken een flitswagen in hun straat te krijgen. Als er veel overtredingen zijn, worden er extra controles uitgevoerd. De 'service tegen hardrijders' is uniek in ons land.

De burgers kiezen zelf de plaats en het tijdstip van de snelheidscontrole. Het initiatief van de politiezone is een vervolg op de flitsmarathon van april vorig jaar. "Onze agenten gaan zo snel mogelijk een eerste keer flitsen gedurende 2 uur.", verklaart de korpschef Michel Deraemaeker. "Als uit die eerste resultaten blijkt dat er effectief veel te hard gereden wordt, plannen we nog extra controles in. De aanvrager wordt na afloop door onze agenten op de hoogte gebracht en we publiceren onze resultaten online. Die controles voeren we uit bovenop onze 35 vaste maandelijkse acties."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u