Brusselse politie betrapte in november 3.311 foutparkeerders

 Brusselse politie betrapte in november 3.311 foutparkeerders

In de loop van de maand november heeft de Brusselse lokale politie 3.311 bestuurders betrapt die hun wagen fout geparkeerd hadden. Het ging om wagens die geparkeerd stonden op het trottoir, op of vlakbij zebrapaden, op fietspaden, of die dubbel geparkeerd stonden. Daarnaast werden ook 389 bestuurders betrapt die gebruik maakten van de bus- en trambanen. Dat meldt het Brusselse parket.

De voorbije dagen controleerde de Brusselse politie ook het alcoholgebruik van bestuurders in het verkeer en de technische keuringsbewijzen van voertuigen. Zo werden op maandag 21 december de keuringsbewijzen van 130 wagens gecontroleerd op het kruispunt van de Haachtsesteenweg en de Waterranonkelstraat in Haren. 22 van die wagens waren in overtreding en één ervan was al sinds juni 2014 niet meer naar de keuring geweest. Die 22 voertuigen werden naar het keuringsstation in Haren gebracht, waar één ervan onmiddellijk uit het verkeer werd genomen en bij tien anderen een aantal tekortkomingen werden vastgesteld die dringend moesten hersteld worden. Twee bestuurders die met een ongekeurd voertuig reden, bleken bovendien slechts een voorlopig rijbewijs te hebben en zich niet aan de voorwaarden van dat rijbewijs te houden, en één van hen reed daarenboven ook nog met een onverzekerd voertuig.

In de nacht van 19 op 20 december controleerde de politie ook 727 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs. Elf van hen hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken werd, 27 moesten 6 uur wachten alvorens te mogen verderrijden en 17 moesten er 3 uur wachten.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u