Brusselse politie betrapte in november 3.311 foutparkeerders

 Brusselse politie betrapte in november 3.311 foutparkeerders

In de loop van de maand november heeft de Brusselse lokale politie 3.311 bestuurders betrapt die hun wagen fout geparkeerd hadden. Het ging om wagens die geparkeerd stonden op het trottoir, op of vlakbij zebrapaden, op fietspaden, of die dubbel geparkeerd stonden. Daarnaast werden ook 389 bestuurders betrapt die gebruik maakten van de bus- en trambanen. Dat meldt het Brusselse parket.

De voorbije dagen controleerde de Brusselse politie ook het alcoholgebruik van bestuurders in het verkeer en de technische keuringsbewijzen van voertuigen. Zo werden op maandag 21 december de keuringsbewijzen van 130 wagens gecontroleerd op het kruispunt van de Haachtsesteenweg en de Waterranonkelstraat in Haren. 22 van die wagens waren in overtreding en één ervan was al sinds juni 2014 niet meer naar de keuring geweest. Die 22 voertuigen werden naar het keuringsstation in Haren gebracht, waar één ervan onmiddellijk uit het verkeer werd genomen en bij tien anderen een aantal tekortkomingen werden vastgesteld die dringend moesten hersteld worden. Twee bestuurders die met een ongekeurd voertuig reden, bleken bovendien slechts een voorlopig rijbewijs te hebben en zich niet aan de voorwaarden van dat rijbewijs te houden, en één van hen reed daarenboven ook nog met een onverzekerd voertuig.

In de nacht van 19 op 20 december controleerde de politie ook 727 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs. Elf van hen hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken werd, 27 moesten 6 uur wachten alvorens te mogen verderrijden en 17 moesten er 3 uur wachten.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u