Brusselse politie betrapte in november 3.311 foutparkeerders

 Brusselse politie betrapte in november 3.311 foutparkeerders

In de loop van de maand november heeft de Brusselse lokale politie 3.311 bestuurders betrapt die hun wagen fout geparkeerd hadden. Het ging om wagens die geparkeerd stonden op het trottoir, op of vlakbij zebrapaden, op fietspaden, of die dubbel geparkeerd stonden. Daarnaast werden ook 389 bestuurders betrapt die gebruik maakten van de bus- en trambanen. Dat meldt het Brusselse parket.

De voorbije dagen controleerde de Brusselse politie ook het alcoholgebruik van bestuurders in het verkeer en de technische keuringsbewijzen van voertuigen. Zo werden op maandag 21 december de keuringsbewijzen van 130 wagens gecontroleerd op het kruispunt van de Haachtsesteenweg en de Waterranonkelstraat in Haren. 22 van die wagens waren in overtreding en één ervan was al sinds juni 2014 niet meer naar de keuring geweest. Die 22 voertuigen werden naar het keuringsstation in Haren gebracht, waar één ervan onmiddellijk uit het verkeer werd genomen en bij tien anderen een aantal tekortkomingen werden vastgesteld die dringend moesten hersteld worden. Twee bestuurders die met een ongekeurd voertuig reden, bleken bovendien slechts een voorlopig rijbewijs te hebben en zich niet aan de voorwaarden van dat rijbewijs te houden, en één van hen reed daarenboven ook nog met een onverzekerd voertuig.

In de nacht van 19 op 20 december controleerde de politie ook 727 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs. Elf van hen hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken werd, 27 moesten 6 uur wachten alvorens te mogen verderrijden en 17 moesten er 3 uur wachten.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u