Brusselse politie betrapte in november 3.311 foutparkeerders

 Brusselse politie betrapte in november 3.311 foutparkeerders

In de loop van de maand november heeft de Brusselse lokale politie 3.311 bestuurders betrapt die hun wagen fout geparkeerd hadden. Het ging om wagens die geparkeerd stonden op het trottoir, op of vlakbij zebrapaden, op fietspaden, of die dubbel geparkeerd stonden. Daarnaast werden ook 389 bestuurders betrapt die gebruik maakten van de bus- en trambanen. Dat meldt het Brusselse parket.

De voorbije dagen controleerde de Brusselse politie ook het alcoholgebruik van bestuurders in het verkeer en de technische keuringsbewijzen van voertuigen. Zo werden op maandag 21 december de keuringsbewijzen van 130 wagens gecontroleerd op het kruispunt van de Haachtsesteenweg en de Waterranonkelstraat in Haren. 22 van die wagens waren in overtreding en één ervan was al sinds juni 2014 niet meer naar de keuring geweest. Die 22 voertuigen werden naar het keuringsstation in Haren gebracht, waar één ervan onmiddellijk uit het verkeer werd genomen en bij tien anderen een aantal tekortkomingen werden vastgesteld die dringend moesten hersteld worden. Twee bestuurders die met een ongekeurd voertuig reden, bleken bovendien slechts een voorlopig rijbewijs te hebben en zich niet aan de voorwaarden van dat rijbewijs te houden, en één van hen reed daarenboven ook nog met een onverzekerd voertuig.

In de nacht van 19 op 20 december controleerde de politie ook 727 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs. Elf van hen hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken werd, 27 moesten 6 uur wachten alvorens te mogen verderrijden en 17 moesten er 3 uur wachten.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u