Brusselse politie betrapte in november 3.311 foutparkeerders

 Brusselse politie betrapte in november 3.311 foutparkeerders

In de loop van de maand november heeft de Brusselse lokale politie 3.311 bestuurders betrapt die hun wagen fout geparkeerd hadden. Het ging om wagens die geparkeerd stonden op het trottoir, op of vlakbij zebrapaden, op fietspaden, of die dubbel geparkeerd stonden. Daarnaast werden ook 389 bestuurders betrapt die gebruik maakten van de bus- en trambanen. Dat meldt het Brusselse parket.

De voorbije dagen controleerde de Brusselse politie ook het alcoholgebruik van bestuurders in het verkeer en de technische keuringsbewijzen van voertuigen. Zo werden op maandag 21 december de keuringsbewijzen van 130 wagens gecontroleerd op het kruispunt van de Haachtsesteenweg en de Waterranonkelstraat in Haren. 22 van die wagens waren in overtreding en één ervan was al sinds juni 2014 niet meer naar de keuring geweest. Die 22 voertuigen werden naar het keuringsstation in Haren gebracht, waar één ervan onmiddellijk uit het verkeer werd genomen en bij tien anderen een aantal tekortkomingen werden vastgesteld die dringend moesten hersteld worden. Twee bestuurders die met een ongekeurd voertuig reden, bleken bovendien slechts een voorlopig rijbewijs te hebben en zich niet aan de voorwaarden van dat rijbewijs te houden, en één van hen reed daarenboven ook nog met een onverzekerd voertuig.

In de nacht van 19 op 20 december controleerde de politie ook 727 bestuurders op het gebruik van alcohol en drugs. Elf van hen hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken werd, 27 moesten 6 uur wachten alvorens te mogen verderrijden en 17 moesten er 3 uur wachten.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u