Brusselse politie betrapte in 3 maanden tijd 14.394 hardrijders

 Brusselse politie betrapte in 3 maanden tijd 14.394 hardrijders

In de loop van de maanden april, mei en juni heeft de Brusselse lokale politie de snelheid van maar liefst 4.571.291 wagens gecontroleerd en 14.394 daarvan hielden zich niet aan de toegelaten snelheid. Één automobilist reed zelfs 160 km/u in de Rogiertunnel terwijl een andere 155 km/u haalde in de Jubelparktunnel. In totaal werden 33 rijbewijzen ingetrokken.

De mobiele controleposten van de Brusselse politie controleerden in deze maanden 401.117 wagens. Op basis van die controles werden 1.805 processen-verbaal opgesteld en kregen 4.742 chauffeurs een onmiddellijke inning in de brievenbus. De vaste camera's controleerden dan weer 4.170.084 wagens, wat leidde tot 6.493 onmiddellijke inningen en 1.354 processen-verbaal. Door deze camera's werden ook 53 bestuurders betrapt die het rood licht negeerden en 6 bestuurders die niet alleen door rood reden, maar zich ook niet aan de snelheidsbeperking hielden.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u