Brusselse politie betrapt vijf bezoekers Megavino met glas te veel op

 Brusselse politie betrapt vijf bezoekers Megavino met glas te veel op

Bij een alcoholcontrole aan de uitgang van de wijnbeurs Megavino, maandag op Parking A van de Heizel, heeft de Brusselse politie vijf bestuurders betrapt die te veel gedronken hadden. Eén van hen moest drie uur wachten alvorens zijn weg verder te mogen zetten, drie moesten zes uur wachten en één man zag zijn rijbewijs onmidddellijk ingetrokken worden voor 15 dagen. Zijn alcoholpercentage bedroeg net iets meer dan 1 mg alcohol per liter bloed. Ook een bestuurder die onder invloed van cannabis reed, zag zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. Dat meldt het Brusselse parket.

De Brusselse politie controleerde, tussen 14.30 en 16.30 uur, 354 bestuurders die Parking A van de Heizel verlieten. Naast de bestuurders die betrapt werden op het rijden onder invloed, wa ren er d rie bestuurders die geseind stonden omdat de politierechtbank hen een rijverbod had opgelegd. Volgens Alain Bloeykens, organisator van de wijnbeurs, was het de eerste maal in de 17 jaar dat de beurs plaatsvindt, dat de politie een alcoholcontrole hield.

BRUSSEL 27/10 11:10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu