Brusselse politie betrapt vijf bezoekers Megavino met glas te veel op

 Brusselse politie betrapt vijf bezoekers Megavino met glas te veel op

Bij een alcoholcontrole aan de uitgang van de wijnbeurs Megavino, maandag op Parking A van de Heizel, heeft de Brusselse politie vijf bestuurders betrapt die te veel gedronken hadden. Eén van hen moest drie uur wachten alvorens zijn weg verder te mogen zetten, drie moesten zes uur wachten en één man zag zijn rijbewijs onmidddellijk ingetrokken worden voor 15 dagen. Zijn alcoholpercentage bedroeg net iets meer dan 1 mg alcohol per liter bloed. Ook een bestuurder die onder invloed van cannabis reed, zag zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. Dat meldt het Brusselse parket.

De Brusselse politie controleerde, tussen 14.30 en 16.30 uur, 354 bestuurders die Parking A van de Heizel verlieten. Naast de bestuurders die betrapt werden op het rijden onder invloed, wa ren er d rie bestuurders die geseind stonden omdat de politierechtbank hen een rijverbod had opgelegd. Volgens Alain Bloeykens, organisator van de wijnbeurs, was het de eerste maal in de 17 jaar dat de beurs plaatsvindt, dat de politie een alcoholcontrole hield.

BRUSSEL 27/10 11:10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u