Brusselse handelaars vechten voetgangerszone aan bij Raad van State

 Brusselse handelaars vechten voetgangerszone aan bij Raad van State

Verschillende handelaars uit het centrum van Brussel stappen naar de Raad van State om de definitieve inrichting van de voetgangerszone aan te vechten. Dat hebben ze dinsdag op een persconferentie aangekondigd.

De acht maanden durende testfase van de voetgangerszone op en rond de Anspachlaan liep eind februari af. In de loop van maart gaan de werken voor de definitieve bestemming van de voetgangerszone van start.

De handelaars van het centrum gaan de stedenbouwkundige vergunning voor die werken aanvechten bij de Raad van State. De handelaars binnen en rond de voetgangerszone ervaren veel negatieve gevolgen. Ze zien hun omzet naar verluidt gemiddeld met 20 à 25 pct dalen en vinden dat de stad Brussel liegt in haar informatiecampagnes. Ze klagen ook over het ontbreken van een optimalisatie van het openbaar vervoer en de overlast op de mini-ring.

"Dit huidige model van de voetgangerszone is niet leefbaar. Het westen van de Vijfhoek moet nu al het verkeer opvangen. De files op de mini-ring en de bijkomende uitlaatgassen en het lawaai zijn ondraaglijk geworden", vertelt Valerie Berckmans, winkeluitbaatser in de Arteveldestraat.

Nadat hun eerdere voorstellen niet opgenomen werden door schepen van Mobiliteit Els Ampe, stappen de handelaars nu naar de Raad van State. Daar eisen ze naast de intrekking van de stedenbouwkundige vergunning een onafhankelijke impactstudie waarbij er werkelijk overleg wordt gepleegd met de handelaars en bewoners.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u