Brusselse handelaars vechten voetgangerszone aan bij Raad van State

 Brusselse handelaars vechten voetgangerszone aan bij Raad van State

Verschillende handelaars uit het centrum van Brussel stappen naar de Raad van State om de definitieve inrichting van de voetgangerszone aan te vechten. Dat hebben ze dinsdag op een persconferentie aangekondigd.

De acht maanden durende testfase van de voetgangerszone op en rond de Anspachlaan liep eind februari af. In de loop van maart gaan de werken voor de definitieve bestemming van de voetgangerszone van start.

De handelaars van het centrum gaan de stedenbouwkundige vergunning voor die werken aanvechten bij de Raad van State. De handelaars binnen en rond de voetgangerszone ervaren veel negatieve gevolgen. Ze zien hun omzet naar verluidt gemiddeld met 20 à 25 pct dalen en vinden dat de stad Brussel liegt in haar informatiecampagnes. Ze klagen ook over het ontbreken van een optimalisatie van het openbaar vervoer en de overlast op de mini-ring.

"Dit huidige model van de voetgangerszone is niet leefbaar. Het westen van de Vijfhoek moet nu al het verkeer opvangen. De files op de mini-ring en de bijkomende uitlaatgassen en het lawaai zijn ondraaglijk geworden", vertelt Valerie Berckmans, winkeluitbaatser in de Arteveldestraat.

Nadat hun eerdere voorstellen niet opgenomen werden door schepen van Mobiliteit Els Ampe, stappen de handelaars nu naar de Raad van State. Daar eisen ze naast de intrekking van de stedenbouwkundige vergunning een onafhankelijke impactstudie waarbij er werkelijk overleg wordt gepleegd met de handelaars en bewoners.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u