Brussels gerecht op zoek naar dader van poging carjacking

 Brussels gerecht op zoek naar dader van poging carjacking

Het Brusselse gerecht is op zoek naar de dader van een poging tot carjacking die op 24 september plaatsvond in Sint-Joost-ten-Node. Die dag probeerde een man de bestuurster van een wagen te dwingen verder te rijden met hem aan boord. De tussenkomst van een andere autobestuurder verhinderde dat.

De feiten vonden plaats rond 08.15 uur, tijdens de ochtendspits. De bestuurster van de wagen stond stil voor het rode verkeerslicht aan de Bolwerklaan toen plots het portier rechts achteraan openging en een onbekende man instapte. Die beval de vrouw om meteen door te rijden. De bestuurster stapte onmiddellijk uit en riep om hulp, waarop de bestuurder van een zwarte auto reageerde en vroeg wat er gebeurde. De onbekende zwartrijder stapte vervolgens ook uit, vroeg de bestuurster om weer in te stappen en verder te willen rijden, maar de vrouw profiteerde daarvan om snel in te stappen en de deuren van het voertuig te vergrendelen. De dader ging er daarop vandoor en werd nog niet opgespoord. Volgens het opsporingsbericht van het Brusselse parket gaat het om een blanke man, licht gebruind door de zon. Het slachtoffer schat hem rond de 30 jaar oud. Hij is slank en ongeveer 1m75 lang, heeft lichtbruin golvend haar, een ovaal gezicht met sproeten en hoge jukbeenderen. Wie denkt de man te kennen kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu. Ook aan de bestuurder van de zwarte wagen en eventueel andere getuigen wordt gevraagd om zich te melden. BRUSSEL 16/10 (BELGA)

Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u