Brussel moet opbrengst kilometerheffing vrachtwagens herinvesteren in mobiliteit

 Brussel moet opbrengst kilometerheffing vrachtwagens herinvesteren in mobiliteit

De Brusselse regering buigt zich donderdag over de verdeling van de opbrengst van de kilometerheffing op vrachtwagens die vanaf april 2016 wordt geïnd. Technologiefederatie Agoria, de ondernemersorganisatie Beci en handels- en dienstenfederatie Comeos willen dat de regering de opbrengsten van deze heffing volledig herinvesteert in een intelligent mobiliteitsbeleid naar het beeld van een Smart City.

Uit een recente enquête van Agoria bleek nog dat zes op de tien Brusselse ondernemingen door mobiliteitsproblemen moeilijker personeel vinden en delokalisatie uit Brussel overwegen. "Smart Cities hebben een intelligent mobiliteitsbeleid. Intelligente verkeerslichten, oprichting van een mobiliteitslaboratorium, planning van het mobiliteitsbeleid op gewestelijk en grootstedelijk niveau, coördinatie van de verkeersinformatie, intelligente kilometerheffing: het zijn enkele van de elementen die in een totaalplan moeten worden geïntegreerd. Bovendien zijn er in Brussel heel wat bedrijven actief die technologische instrumenten voor zo'n plan kunnen aanreiken", zeggen Agoria, Beci en Comeos.

De drie organisaties vragen dat de regering ook investeert in grotere infrastructuurwerken, zoals de verdere uitbouw van het openbaar vervoer, fietssnelwegen en het onderhoud van de autotunnels. De opbrengsten van een toekomstige intelligente kilometerheffing voor personenwagens moeten bijdragen aan die plannen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u