Brussel investeert in nieuwe seizoen "Kijk Uit"

 Brussel investeert in nieuwe seizoen "Kijk Uit"

Het Brussels Gewest legt 95.000 euro op tafel van de totale kostprijs van 200.000 euro voor het 38ste seizoen van verkeersveiligheidsprogramma "Kijk Uit" op Eén. In ruil komt er meer aandacht voor de hoofdstad en de grootstedelijke context voor verkeersveiligheid. Dat zegt Brussels Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V).

Het zaterdagprogramma Kijk Uit, dat jarenlang werd gepresenteerd door rijkswachtcommandant Flor Koninckx, haalde vorig jaar met commissaris Werner Van Cant gemiddeld 300.000 kijkers. Kijk Uit is een coproductie van de VRT, het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) en de federale politie. Sinds de zesde staatshervorming komt de financiering voor Kijk Uit en zijn Franstalige tegenhanger "Contacts" dit jaar voor het eerst van de Gewesten.

Voor het 38ste seizoen van Kijk Uit betaalt het Brussels Verkeersveiligheidsfonds 95.000 euro. De resterende 105.000 euro komt van haar Vlaamse tegenhanger die valt onder de bevoegdheid van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

In ruil voor deze in verhouding aanzienlijke bijdrage zal Brussel ook meer aandacht krijgen in het programma. "Brussel ontvangt dagelijks veel pendelaars die we willen sensibiliseren over verkeersveiligheid in een grootstedelijke context. Naast de verkeerspieken tijdens de spits wordt Brussel gekenmerkt door een erg diverse weginfrastructuur, van zone 30 tot autosnelwegen," aldus Bianca Debaets. "Niet alleen algemene thema's als voorrang van rechts zullen meer in een Brusselse context worden opgenomen. Ook specifieke grootstedelijke thema's als het naleven van de zone 30, overstekende voetgangers of fietsen in druk verkeer komen meer aan bod."

BRUSSEL 28/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u