Brussel investeert in nieuwe seizoen "Kijk Uit"

 Brussel investeert in nieuwe seizoen "Kijk Uit"

Het Brussels Gewest legt 95.000 euro op tafel van de totale kostprijs van 200.000 euro voor het 38ste seizoen van verkeersveiligheidsprogramma "Kijk Uit" op Eén. In ruil komt er meer aandacht voor de hoofdstad en de grootstedelijke context voor verkeersveiligheid. Dat zegt Brussels Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V).

Het zaterdagprogramma Kijk Uit, dat jarenlang werd gepresenteerd door rijkswachtcommandant Flor Koninckx, haalde vorig jaar met commissaris Werner Van Cant gemiddeld 300.000 kijkers. Kijk Uit is een coproductie van de VRT, het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) en de federale politie. Sinds de zesde staatshervorming komt de financiering voor Kijk Uit en zijn Franstalige tegenhanger "Contacts" dit jaar voor het eerst van de Gewesten.

Voor het 38ste seizoen van Kijk Uit betaalt het Brussels Verkeersveiligheidsfonds 95.000 euro. De resterende 105.000 euro komt van haar Vlaamse tegenhanger die valt onder de bevoegdheid van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

In ruil voor deze in verhouding aanzienlijke bijdrage zal Brussel ook meer aandacht krijgen in het programma. "Brussel ontvangt dagelijks veel pendelaars die we willen sensibiliseren over verkeersveiligheid in een grootstedelijke context. Naast de verkeerspieken tijdens de spits wordt Brussel gekenmerkt door een erg diverse weginfrastructuur, van zone 30 tot autosnelwegen," aldus Bianca Debaets. "Niet alleen algemene thema's als voorrang van rechts zullen meer in een Brusselse context worden opgenomen. Ook specifieke grootstedelijke thema's als het naleven van de zone 30, overstekende voetgangers of fietsen in druk verkeer komen meer aan bod."

BRUSSEL 28/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u