Brussel investeert in nieuwe seizoen "Kijk Uit"

 Brussel investeert in nieuwe seizoen "Kijk Uit"

Het Brussels Gewest legt 95.000 euro op tafel van de totale kostprijs van 200.000 euro voor het 38ste seizoen van verkeersveiligheidsprogramma "Kijk Uit" op Eén. In ruil komt er meer aandacht voor de hoofdstad en de grootstedelijke context voor verkeersveiligheid. Dat zegt Brussels Staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V).

Het zaterdagprogramma Kijk Uit, dat jarenlang werd gepresenteerd door rijkswachtcommandant Flor Koninckx, haalde vorig jaar met commissaris Werner Van Cant gemiddeld 300.000 kijkers. Kijk Uit is een coproductie van de VRT, het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) en de federale politie. Sinds de zesde staatshervorming komt de financiering voor Kijk Uit en zijn Franstalige tegenhanger "Contacts" dit jaar voor het eerst van de Gewesten.

Voor het 38ste seizoen van Kijk Uit betaalt het Brussels Verkeersveiligheidsfonds 95.000 euro. De resterende 105.000 euro komt van haar Vlaamse tegenhanger die valt onder de bevoegdheid van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

In ruil voor deze in verhouding aanzienlijke bijdrage zal Brussel ook meer aandacht krijgen in het programma. "Brussel ontvangt dagelijks veel pendelaars die we willen sensibiliseren over verkeersveiligheid in een grootstedelijke context. Naast de verkeerspieken tijdens de spits wordt Brussel gekenmerkt door een erg diverse weginfrastructuur, van zone 30 tot autosnelwegen," aldus Bianca Debaets. "Niet alleen algemene thema's als voorrang van rechts zullen meer in een Brusselse context worden opgenomen. Ook specifieke grootstedelijke thema's als het naleven van de zone 30, overstekende voetgangers of fietsen in druk verkeer komen meer aan bod."

BRUSSEL 28/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u