Brugse taxi's promoten zone 30

  Brugse taxi's promoten zone 30

De Brugse taxi's engageren zich om de zone 30 te respecteren en de verkeersveiligheid ook visueel uit te dragen. Ze doen dat met een magnetische sticker die bestuurders oproept om de zone 30 na te leven. "Een primeur", stelt stad Brugge die het project dinsdag voorstelde.

"We willen voorrang geven aan stappers, trappers en het openbaar vervoer. We kregen de inwoners al mee met een mooie affiche rond het respecteren van de zone 30, ook de scholen organiseren tal van initiatieven en nu krijgen we ook de taxisector mee in het bad", aldus schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht. "Nergens anders in België is er een soortgelijke samenwerking tussen de stad en de taxisector. De taxichauffeurs worden op deze manier een ambassadeur van de zone 30."

Brugge telt 28 taxi-exploitanten die mee op de kar sprongen. De wagens zullen allemaal een magnetische sticker mee krijgen met daar op "Zone 30: doe mee!".

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u