Brugse taxi's promoten zone 30

  Brugse taxi's promoten zone 30

De Brugse taxi's engageren zich om de zone 30 te respecteren en de verkeersveiligheid ook visueel uit te dragen. Ze doen dat met een magnetische sticker die bestuurders oproept om de zone 30 na te leven. "Een primeur", stelt stad Brugge die het project dinsdag voorstelde.

"We willen voorrang geven aan stappers, trappers en het openbaar vervoer. We kregen de inwoners al mee met een mooie affiche rond het respecteren van de zone 30, ook de scholen organiseren tal van initiatieven en nu krijgen we ook de taxisector mee in het bad", aldus schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht. "Nergens anders in België is er een soortgelijke samenwerking tussen de stad en de taxisector. De taxichauffeurs worden op deze manier een ambassadeur van de zone 30."

Brugge telt 28 taxi-exploitanten die mee op de kar sprongen. De wagens zullen allemaal een magnetische sticker mee krijgen met daar op "Zone 30: doe mee!".

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u