Brugse taxi's promoten zone 30

  Brugse taxi's promoten zone 30

De Brugse taxi's engageren zich om de zone 30 te respecteren en de verkeersveiligheid ook visueel uit te dragen. Ze doen dat met een magnetische sticker die bestuurders oproept om de zone 30 na te leven. "Een primeur", stelt stad Brugge die het project dinsdag voorstelde.

"We willen voorrang geven aan stappers, trappers en het openbaar vervoer. We kregen de inwoners al mee met een mooie affiche rond het respecteren van de zone 30, ook de scholen organiseren tal van initiatieven en nu krijgen we ook de taxisector mee in het bad", aldus schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht. "Nergens anders in België is er een soortgelijke samenwerking tussen de stad en de taxisector. De taxichauffeurs worden op deze manier een ambassadeur van de zone 30."

Brugge telt 28 taxi-exploitanten die mee op de kar sprongen. De wagens zullen allemaal een magnetische sticker mee krijgen met daar op "Zone 30: doe mee!".

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u