Bromfietser in levensgevaar na ongeval in Kortrijk

 Bromfietser in levensgevaar na ongeval in Kortrijk

Bij een verkeersongeval in Kortrijk is zaterdagochtend een 21-jarige man uit Heule levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Kortrijk.

Het ongeval gebeurde rond 4 uur op het kruispunt van de R8 met de Kuurnsesteenweg. J.V. kwam met zijn bromfiets de Kuurnsesteenweg uitgereden. E.V. (23) kon met zijn voertuig een aanrijding niet meer vermijden. Bij het ongeval raakte de jonge bromfietser levensgevaarlijk gewond. De bestuurder van de auto liep lichtere verwondingen op.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Zo is het nog niet duidelijk wie van de betrokkenen mogelijk de verkeerslichten heeft genegeerd.

KORTRIJK 26/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u