Bob was nog nooit zo nuchter‏

 Bob was nog nooit zo nuchter‏

Bij de afgelopen Bob-controles bliezen 8.994 bestuurders positief (2,8 procent).

Vergeleken met de resultaten van de Bob-campagne van vorig jaar (3,2 pct in 2013-2014) daalt het percentage bestuurders dat positief blaast. Het gaat zelfs over het laagste percentage positieve bestuurders sinds de start van de Bob-campagnes, zo meldt het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) woensdag.

Er werden 321.156 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Dat is op een na het hoogste aantal gecontroleerde bestuurders ooit. In vergelijking met vorig jaar werden er iets minder bestuurders gecontroleerd (342.547 tijdens de Bob-campagne 2013-2014), maar nog altijd meer dan de vooropgestelde 250.000.

Van alle provincies werden in Antwerpen de meeste alcoholcontroles uitgevoerd: bijna een op de vier van de testen (24 pct) werd in deze provincie afgenomen. Antwerpen wordt gevolgd door Oost-Vlaanderen. Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen volgen respectievelijk op de derde en vierde plaats.

Met 1,8 pct positieve bestuurders scoort de provincie Antwerpen ook opmerkelijk beter dan het nationaal gemiddelde (2,8 pct). In tegengestelde zin scoren de provincies Henegouwen en Waals-Brabant ver boven het nationaal gemiddelde. De kans op een alcoholcontrole is er ook het kleinst van alle provincies.

BRUSSEL 04/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
 Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

Donderdag 18 November 2021

Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

De Belgische wet is heel duidelijk: niemand mag op de openbare weg een motorvoertuig besturen zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs. Onder openbare weg wordt alles verstaan dat voor iedereen toegankelijk is, dus ook een parkeerterrein. Maar hoe zit het eigenlijk met de straffen voor rijden zonder rijbewijs?

Lees meer
 De nieuwe indicatieve tabel

Donderdag 04 November 2021

De nieuwe indicatieve tabel

Intussen is de nieuwe indicatieve tabel gepubliceerd. Deze draagt de naam ‘indicatieve tabel van 2020’ maar verscheen pas recentelijk in 2021. De indicatieve tabel is een lijst met forfaitaire vergoedingen die men in principe slechts als indicatie kan gebruiken om schade te begroten, maar de indicatieve tabel is echter niet bindend. Regelmatig moet deze worden geüpdatet zodat deze actueel blijft en de sociaaleconomische veranderingen en omstandigheden in rekening worden gebracht.

Lees meer
close menu 1u