BOB-campagne gelanceerd met controleoperatie op snelwegen

 BOB-campagne gelanceerd met controleoperatie op snelwegen

De federale wegpolitie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag controles uitgevoerd op de Belgische snelwegen tegen rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Het was de eerste controleactie in het kader van de zomer-BOB-campagne.

"Zoals bij elke BOB-campagne zal de federale wegpolitie op elk uur van de dag en van de nacht aanwezig zijn om automobilisten te controleren en ervoor te zorgen dat de snelwegen veilig zijn voor elke weggebruiker", zo staat in een persbericht.

Volgens de wegpolitie is een op de vier ongevallen te wijten aan rijden onder invloed. "Daarom controleren de ploegen van de wegpolitie sinds 2010 het alcoholgehalte van elke bestuurder waarmee ze in contact komen, of het nu gaat om een routinecontrole of in het kader van een ongeval bijvoorbeeld."

De resultaten van de Naway-operatie (National Action on Highway) worden later zaterdag bekendgemaakt.

BRUSSEL 06/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu