BOB blijft bestaan (Weyts)

 BOB blijft bestaan (Weyts)

BOB blijft bestaan. Maar of nieuwe BOB-campagnes zullen uitgevoerd worden door het BIVV, de huidige eigenaar van het BOB-concept, of door een ander bureau, zal moeten blijken uit een aanbesteding. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Marino Keulen (Open Vld), Lorin Parys (N-VA) en An Christiaens (CD&V).

Sinds begin dit jaar zijn het de gewesten die campagnes rond verkeersveiligheid en dus ook dronken rijden moeten organiseren. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), dat samen met de Belgische Brouwers eigenaar is van het BOB-concept, heeft de gewesten een voorstel gedaan over het gebruik van het BOB-concept.

De voorbije dagen doken bezorgdheden op over het voortbestaan van de BOB-campagnes. Vlaams minister Weyts verzekerde woensdag in het Vlaams Parlement dat BOB zal blijven bestaan. Er is overleg geweest met de administraties van de andere gewesten en iedereen wil het BOB-concept behouden.

Maar uit juridisch advies blijkt dat de wet op de overheidsopdrachten moet gevolgd worden en dat er een aanbesteding moet komen. Het is dan afwachten wie er als beste uit de bus komt. "Ofwel is dat het BIVV ofwel is dat een ander bureau en moeten we met het BIVV het gebruiksrecht vragen voor het BOB-concept." "

Dus BOB blijft. Of het zal worden uitgevoerd door het BIVV of door een ander bureau zal moeten blijken uit onafhankelijk onderzoek", aldus Weyts.

BRUSSEL 18/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u