BOB blijft bestaan (Weyts)

 BOB blijft bestaan (Weyts)

BOB blijft bestaan. Maar of nieuwe BOB-campagnes zullen uitgevoerd worden door het BIVV, de huidige eigenaar van het BOB-concept, of door een ander bureau, zal moeten blijken uit een aanbesteding. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Marino Keulen (Open Vld), Lorin Parys (N-VA) en An Christiaens (CD&V).

Sinds begin dit jaar zijn het de gewesten die campagnes rond verkeersveiligheid en dus ook dronken rijden moeten organiseren. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), dat samen met de Belgische Brouwers eigenaar is van het BOB-concept, heeft de gewesten een voorstel gedaan over het gebruik van het BOB-concept.

De voorbije dagen doken bezorgdheden op over het voortbestaan van de BOB-campagnes. Vlaams minister Weyts verzekerde woensdag in het Vlaams Parlement dat BOB zal blijven bestaan. Er is overleg geweest met de administraties van de andere gewesten en iedereen wil het BOB-concept behouden.

Maar uit juridisch advies blijkt dat de wet op de overheidsopdrachten moet gevolgd worden en dat er een aanbesteding moet komen. Het is dan afwachten wie er als beste uit de bus komt. "Ofwel is dat het BIVV ofwel is dat een ander bureau en moeten we met het BIVV het gebruiksrecht vragen voor het BOB-concept." "

Dus BOB blijft. Of het zal worden uitgevoerd door het BIVV of door een ander bureau zal moeten blijken uit onafhankelijk onderzoek", aldus Weyts.

BRUSSEL 18/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u