BOB blijft bestaan (Weyts)

 BOB blijft bestaan (Weyts)

BOB blijft bestaan. Maar of nieuwe BOB-campagnes zullen uitgevoerd worden door het BIVV, de huidige eigenaar van het BOB-concept, of door een ander bureau, zal moeten blijken uit een aanbesteding. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Marino Keulen (Open Vld), Lorin Parys (N-VA) en An Christiaens (CD&V).

Sinds begin dit jaar zijn het de gewesten die campagnes rond verkeersveiligheid en dus ook dronken rijden moeten organiseren. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV), dat samen met de Belgische Brouwers eigenaar is van het BOB-concept, heeft de gewesten een voorstel gedaan over het gebruik van het BOB-concept.

De voorbije dagen doken bezorgdheden op over het voortbestaan van de BOB-campagnes. Vlaams minister Weyts verzekerde woensdag in het Vlaams Parlement dat BOB zal blijven bestaan. Er is overleg geweest met de administraties van de andere gewesten en iedereen wil het BOB-concept behouden.

Maar uit juridisch advies blijkt dat de wet op de overheidsopdrachten moet gevolgd worden en dat er een aanbesteding moet komen. Het is dan afwachten wie er als beste uit de bus komt. "Ofwel is dat het BIVV ofwel is dat een ander bureau en moeten we met het BIVV het gebruiksrecht vragen voor het BOB-concept." "

Dus BOB blijft. Of het zal worden uitgevoerd door het BIVV of door een ander bureau zal moeten blijken uit onafhankelijk onderzoek", aldus Weyts.

BRUSSEL 18/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu