Bijna heel Antwerpen zone 30

 Bijna heel Antwerpen zone 30

Op zo'n 95 procent van de Antwerpse wegen geldt binnen drie jaar een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Tegen eind 2018 mag je enkel op de zogenaamde hoofdwegen nog 50 of 70 km/u rijden. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.

De nieuwe zones 30 zullen gemarkeerd worden met opvallende 'poorten'. De stad plaatst extra verkeersborden aan beide zijden van de weg, brengt markeringen aan op de rijbaan en richt speciale verkeersplateaus in. De poorten bakenen de woonwijken af die tussen de hoofdassen liggen. Alleen op die wegen zal nog een limiet van 50 of 70 km/u gelden. In de woongebieden, waar je nu nog afwisselend 50 en 30 km/u mag, wordt de snelheid zonder uitzondering beperkt tot 30.

De snelheidsbeperking geldt niet alleen voor de Antwerpse binnenstad, maar ook voor de districten. Zo moet tegen eind 2018 liefst 95 procent van het Antwerpse grondgebied herschapen zijn in een zone 30. De eerste poorten komen er al vanaf april volgend jaar.

BRUSSEL 28/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u