Bijna heel Antwerpen zone 30

 Bijna heel Antwerpen zone 30

Op zo'n 95 procent van de Antwerpse wegen geldt binnen drie jaar een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Tegen eind 2018 mag je enkel op de zogenaamde hoofdwegen nog 50 of 70 km/u rijden. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.

De nieuwe zones 30 zullen gemarkeerd worden met opvallende 'poorten'. De stad plaatst extra verkeersborden aan beide zijden van de weg, brengt markeringen aan op de rijbaan en richt speciale verkeersplateaus in. De poorten bakenen de woonwijken af die tussen de hoofdassen liggen. Alleen op die wegen zal nog een limiet van 50 of 70 km/u gelden. In de woongebieden, waar je nu nog afwisselend 50 en 30 km/u mag, wordt de snelheid zonder uitzondering beperkt tot 30.

De snelheidsbeperking geldt niet alleen voor de Antwerpse binnenstad, maar ook voor de districten. Zo moet tegen eind 2018 liefst 95 procent van het Antwerpse grondgebied herschapen zijn in een zone 30. De eerste poorten komen er al vanaf april volgend jaar.

BRUSSEL 28/09 (BELGA)


Actueel

 Welke aansprakelijkheid bij een ongeval op privéterrein?

Maandag 03 Maart 2025

Welke aansprakelijkheid bij een ongeval op privéterrein?

Wie is er aansprakelijk bij een ongeval op een privéterrein of parkeerplaats ? Intolaw bespreekt de definitie van de “openbare weg” om de verantwoordelijkheden bij dit soort ongevallen te bepalen. Heeft u behoefte aan professioneel juridisch advies voor de behandeling van uw gerechtelijk dossier? Neem contact op met Intolaw.

Lees meer
 Opschorting van de uitspraak in België: principe en modaliteiten

Maandag 03 Maart 2025

Opschorting van de uitspraak in België: principe en modaliteiten

De opschorting van de uitspraak, die niet verward dient te worden met de opschorting van de rijbewijsintrekking, is een coulancemaatregel die veel beklaagden wensen te verkrijgen. Maar wat is de oorsprong ervan ? Wat zijn de toepassingsvoorwaarden ? Zijn er verschillende modaliteiten ? En wat gebeurt er zodra de opschorting is verkregen ? Intolaw vat samen wat u moet weten over de opschorting van de uitspraak in België.

Lees meer
 Mag een voertuig zonder geldige technische keuring de weg op?

Mag een voertuig zonder geldige technische keuring de weg op?

De technische keuring is een essentieel onderdeel van verkeersveiligheid. Maar mag een voertuig zonder geldige keuring nog steeds in het verkeer worden gebracht, bijvoorbeeld als de keuring is verlopen? Laten we deze stelling onderzoeken.

Lees meer
close menu 1u