Bijna heel Antwerpen zone 30

 Bijna heel Antwerpen zone 30

Op zo'n 95 procent van de Antwerpse wegen geldt binnen drie jaar een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Tegen eind 2018 mag je enkel op de zogenaamde hoofdwegen nog 50 of 70 km/u rijden. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.

De nieuwe zones 30 zullen gemarkeerd worden met opvallende 'poorten'. De stad plaatst extra verkeersborden aan beide zijden van de weg, brengt markeringen aan op de rijbaan en richt speciale verkeersplateaus in. De poorten bakenen de woonwijken af die tussen de hoofdassen liggen. Alleen op die wegen zal nog een limiet van 50 of 70 km/u gelden. In de woongebieden, waar je nu nog afwisselend 50 en 30 km/u mag, wordt de snelheid zonder uitzondering beperkt tot 30.

De snelheidsbeperking geldt niet alleen voor de Antwerpse binnenstad, maar ook voor de districten. Zo moet tegen eind 2018 liefst 95 procent van het Antwerpse grondgebied herschapen zijn in een zone 30. De eerste poorten komen er al vanaf april volgend jaar.

BRUSSEL 28/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u