Bijna 69.000 Antwerpse leerlingen gingen voor veiligere verkeersdeelname

 Bijna 69.000 Antwerpse leerlingen gingen voor veiligere verkeersdeelname

Zo'n 250 scholen uit de provincie Antwerpen hebben het afgelopen schooljaar verkeerseducatie geïntegreerde aandacht gegeven via het project 10op10. "Bijna 69.000 leerlingen werkten intensief en in de praktijk aan een veilige verkeersdeelname", klinkt het bij de provincie, die de scholen dinsdag beloonde voor hun inzet.

Al voor de vijftiende keer vond het provinciale verkeerseducatieproject 10op10 plaats. Met het project kunnen de scholen eigen initiatieven ontwikkelen voor verkeerseducatie- en veiligheid. Daarbij wordt gevraagd zich te focussen op praktijklessen, een veilige schoolomgeving en betrokkenheid van de ouders. Tientallen scholen behaalden een '"volledig" label omdat ze zich voor elk thema voldoende inzetten, andere scholen kregen geen, één of meerdere deellabels.

Volgens de provincie moet verkeerseducatie niet saai zijn. In de kleuterschool Het Moleke in Westmalle, bijvoorbeeld, maken enkele juffen en hun peuters geregeld met een knutselwerkje duidelijk op welke manier - te voet, te fiets of met de wagen - ieder klasgenootje naar school kwam.

"Verkeersveiligheid blijft een belangrijk speerpunt in de opvoeding van jonge scholieren. Want jong geleerd, is oud gedaan", zegt gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens (N-VA). "De provincie Antwerpen maakte een duidelijke keuze om te blijven investeren in dit mobiliteitsproject. Juist omdat het van vitaal belang is dergelijke educatieve en sensibiliserende acties bij scholieren te versterken." Volgens Lemmens is sensibilisering van de kinderen nu van belang voor hun verkeersdeelname later.

Elke school kreeg voor de inzet een educatief pakket van de provincie.

ANTWERPEN 06/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u