Bijkomend onderzoek naar dodelijk vluchtmisdrijf in Meeuwen

 Bijkomend onderzoek naar dodelijk vluchtmisdrijf in Meeuwen

In verband met het dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Meeuwen-Gruitrode, waarbij een 16-jarige fietser uit Peer om het leven kwam, is bijkomend onderzoek verricht. Dat werd maandag door diverse media gemeld, maar het parket van Limburg kon het niet officieel bevestigen.

Een 31-jarige man uit Peer reed dinsdagochtend 15 december in Meeuwen-Gruitrode een 16-jarige fietser uit Peer aan. Na de aanrijding vervolgde de dertiger zijn weg. Aan de hand van brokstukken op de plaats van het ongeval en de schade aan zijn wagen kon politie Kempenland hem opsporen. Bij zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter in Tongeren legde hij volledige bekentenissen af.

Volgens diverse media zouden er aanwijzingen zijn dat de verdachte alleen de fiets raakte, terwijl de 16-jarige al dood in de gracht langs de rijbaan lag. Speurders willen nagaan of de jongen van de weg werd gereden door een nog onbekende chauffeur. De verdachte zou volhouden dat hij alleen een fiets raakte. De media schreven dat er ook brokstukken gevonden zouden zijn, die niet afkomstig zijn van het voertuig van de verdachte.

De verdachte had zijn wagen, een zwarte Mazda 5, achter de woning van zijn ouders gedumpt. De Mazda had velgen, terwijl op de plek van de aanrijding restanten van wieldeksels zijn aangetroffen. Er zou bij het slachtoffer ook glas gevonden zijn, terwijl de Mazda geen glasbraak vertoonde.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u