Bij te veel pv's gaat flitspaal uit: "te kort door de bocht" (federale wegpolitie)

 Bij te veel pv's gaat flitspaal uit: "te kort door de bocht" (federale wegpolitie)

"Een beetje te kort door de bocht." Zo reageerde directeur van de federale wegpolitie Michaël Jonniaux over de bewering dat bij te veel pv's de flitspaal uitgaat. Verschillende kranten schreven dat overbelaste politiezones quota mogen opleggen voor boetes. Bij te veel pv's gaat de flitspaal uit. Minister van Justitie Koen Geens zou naar verluid met het college van procureurs-generaal hebben onderhandeld en tijdens dat gesprek zou zijn overeengekomen dat quota gebruikt zullen worden om de werklast te verminderen.

"Eind 2014, begin 2015 is de federale wegpolitie inderdaad met het college van procureurs-generaal overeengekomen dat we in de toekomst met quota zouden werken. Dat is bijvoorbeeld al sinds vorig jaar het geval in het arrondissement Gent.", reageert Jonniaux. "De richtlijnen zijn 'zoveel kunnen wij beheren, aan jullie om te zien dat je dit niet overschrijdt'." Dat lijkt misschien straf, maar Jonniaux benadrukt dat men meer dan 80 procent van de verkeersboetes afrondt zonder justitie te betrekken en dus niet onder die quota valt.

Wat valt er dan wel onder? Wie aan een zeer hoge snelheid op de autosnelweg rijdt, bij een onmiddellijke inning die niet betaald wordt, personen die niet akkoord gaan met de boete, en ten slotte, boetes voor buitenlanders. "Het is zeer belangrijk voor onze politiedienst dat elk proces-verbaal effectief tot het einde vervolgd wordt.", aldus Jonniaux. "Ik werk liever met quota, dan dat er uiteindelijk niet opgetreden wordt."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu