Bestuurder vrijgelaten die onder invloed ongeval veroorzaakte in Wetteren

 Bestuurder vrijgelaten die onder invloed ongeval veroorzaakte in Wetteren

De autobestuurder die vrijdagnacht in Wetteren onder invloed van drugs en met een ingetrokken rijbewijs een ongeval veroorzaakte, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

Het ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Westremstraat in Wetteren. Een 22-jarige man uit Sint-Lievens-Houtem ging er uit de bocht en reed in op een tegenligger. De man bleek onder invloed van drugs. Ook was zijn rijbewijs ingetrokken na een recente veroordeling door de politierechtbank in Dendermonde. Een verkeersdeskundige kreeg van het parket de opdracht om uit te zoeken of de man te snel reed.

Het slachtoffer, een 31-jarige man uit Gent, werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het UZ in Gent overgebracht, maar zijn toestand stabiliseerde in de loop van zaterdagochtend.

De autobestuurder die het ongeval veroorzaakte, werd zaterdag voor de onderzoeksrechter in Dendermonde geleid. Het parket vroeg zijn aanhouding, maar de onderzoeksrechter besliste om de man onder strikte voorwaarden vrij te laten. Wat die voorwaarden precies zijn, is niet bekend. Het parket voegt er wel nog aan toe dat de zaak nog voor een politierechtbank wordt gebracht.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u