Bestuurder vrijgelaten die onder invloed ongeval veroorzaakte in Wetteren

 Bestuurder vrijgelaten die onder invloed ongeval veroorzaakte in Wetteren

De autobestuurder die vrijdagnacht in Wetteren onder invloed van drugs en met een ingetrokken rijbewijs een ongeval veroorzaakte, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

Het ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Westremstraat in Wetteren. Een 22-jarige man uit Sint-Lievens-Houtem ging er uit de bocht en reed in op een tegenligger. De man bleek onder invloed van drugs. Ook was zijn rijbewijs ingetrokken na een recente veroordeling door de politierechtbank in Dendermonde. Een verkeersdeskundige kreeg van het parket de opdracht om uit te zoeken of de man te snel reed.

Het slachtoffer, een 31-jarige man uit Gent, werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het UZ in Gent overgebracht, maar zijn toestand stabiliseerde in de loop van zaterdagochtend.

De autobestuurder die het ongeval veroorzaakte, werd zaterdag voor de onderzoeksrechter in Dendermonde geleid. Het parket vroeg zijn aanhouding, maar de onderzoeksrechter besliste om de man onder strikte voorwaarden vrij te laten. Wat die voorwaarden precies zijn, is niet bekend. Het parket voegt er wel nog aan toe dat de zaak nog voor een politierechtbank wordt gebracht.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u