Bestuurder vrijgelaten die onder invloed ongeval veroorzaakte in Wetteren

 Bestuurder vrijgelaten die onder invloed ongeval veroorzaakte in Wetteren

De autobestuurder die vrijdagnacht in Wetteren onder invloed van drugs en met een ingetrokken rijbewijs een ongeval veroorzaakte, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde.

Het ongeval gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Westremstraat in Wetteren. Een 22-jarige man uit Sint-Lievens-Houtem ging er uit de bocht en reed in op een tegenligger. De man bleek onder invloed van drugs. Ook was zijn rijbewijs ingetrokken na een recente veroordeling door de politierechtbank in Dendermonde. Een verkeersdeskundige kreeg van het parket de opdracht om uit te zoeken of de man te snel reed.

Het slachtoffer, een 31-jarige man uit Gent, werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het UZ in Gent overgebracht, maar zijn toestand stabiliseerde in de loop van zaterdagochtend.

De autobestuurder die het ongeval veroorzaakte, werd zaterdag voor de onderzoeksrechter in Dendermonde geleid. Het parket vroeg zijn aanhouding, maar de onderzoeksrechter besliste om de man onder strikte voorwaarden vrij te laten. Wat die voorwaarden precies zijn, is niet bekend. Het parket voegt er wel nog aan toe dat de zaak nog voor een politierechtbank wordt gebracht.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u