Bestuurder die voetganger doodreed in Sint-Joost, voorgeleid bij onderzoeksrechter

 Bestuurder die voetganger doodreed in Sint-Joost, voorgeleid bij onderzoeksrechter

De bestuurder die zondagochtend een voetganger doodreed en vervolgens een zwaargewonde passagier in zijn wagen achterliet, wordt dinsdagmiddag verhoord door de onderzoeksrechter. Dat meldt het Brusselse parket. Dat wil de man onder aanhoudingsbevel laten plaatsen voor onopzettelijke doodslag, onopzettelijke slagen en verwondingen en vluchtmisdrijf.

Het ongeval gebeurde omstreeks 05.50 uur op de Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node. De bestuurder reed er aan een veel te hoge snelheid en reed op het voetpad een voetganger aan. Die man, een vijftiger, overleed ter plaatse terwijl de betrokken wagen nog een verkeerslicht en drie geparkeerde wagens raakte en vervolgens tegen een huisgevel botste. De passagier van het voertuig raakte daarbij zwaargewond en werd in schok overgebrach t naar h et ziekenhuis. De bestuurder ging er na de klap vandoor.

De man kon desondanks geïdentificeerd worden en heeft zich volgens het parket maandag rond 13.00 uur bij de politie aangeboden.

BRUSSEL 27/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u